Понеделник, 23 Октомври 2017, 07:32
Frognews
0| 5429 |12.06.2016

”ВДОВИЦАТА НА БОГА” - роман за властта, парите и любовта

.
Това е една съвременна история, разказана увлекателно с жива, витална философия и лекота от Пламен Григоров. Всеки от нас сигурно познава поне един човек, който е загубил своето „Аз” и е стигнал до просешката тояга или до кофата с боклук. Стотици интелектуалци, инженери, офицери и учители по една или друга причина загубиха себе си и семействата си и се превърнаха в клошари.
Болшинството от тях намериха смъртта си в близост до боклукчийската кофа или вътре в нея. Но това е една история за обратния процес, за чудото на Преображението и Възкресението. Една история за властта, парите и любовта, за ценностите и смисъла на човешкия живот.

Да отвоюваш себе си от живота, е истинско чудо. Чудо, в което малцина са склонни да повярват. Но и това понякога се случва, особено докато има Хора, които не са забравили да живеят с топлите земни радости и болки, но и които владеят Силата и слушат гласа на Учителя. Такъв човек е главният герой на този роман - Пантелей Пантев. Той помага на тези, които са близо до него да открият себе си, да си повярват и да се заобичат такива, каквито са.

И чудото се случва. Могъщата и безпощадна Система, която се разпорежда с човешките съдби, която убива, съди, раздава пари и власт, е пренудена да се преклони пред Човека.

Всеки един от героите на този роман преживява своя катарзис. Рисува своя безсмъртен портрет. Смъртта и животът се прегръщат, за да излъчат едно ново време, един нов Човек. И ако парите са вечната, черна кръв, на Властта и Системата, то Човекът, въпреки своята грешност и слабост, е над тях. Тълпите не знаят това, но Човекът е обречен да бъде над Системата, да я контролира и преобразува, за да не се нарушава Законът за единството на живота във Вселената.

„Вдовицата на Бога” е романът, който не само ще ви хареса, но и ще ви накара сериозно да се замислите за живота и за света, в който живеете.

Чавдар Стоев

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Юбилейна антология на Ана Бландиана-една от големите поетеси на нашето време 0| 2526 |21.10.2017 . Почина легендарната френска актриса Даниел Дарийо 0| 3257 |19.10.2017 . Българското „говорене“ във Виена стана обект на книга 0| 3174 |20.10.2017 . Еманюел Макрон се срещна с българския си издател, написа посвещение На кафе с Еманюел Макрон 0| 4818 |17.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах