Реклама / Ads
0| 8890 |20.10.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Задава се хитова КИНОМАНИЯ

.
От 13 ноември до 3 декември, зрителите ще могат да гледат едни от най-коментираните, най-новите и най-интересните заглавия на територията на световното киното.
 

23-тата Световна кинопанорама започва на 13-ти ноември, в зала 1 на НДК с българската премиера на най-новия филм на Карлос Саура - „Аз, Дон Жуан”.Светът на Моцарт е красиво пресъздаден в изтънчена история за създаването на една от най-известните му опери - “Дон Жуан”. Режисьорът Карлос Саура, който неведнъж е доказвал, че умее да създава шедьоври от двете изкуства (музика и кино) в едно, се осмелява да надникне в творческите източници на Моцартовите работи и да създаде филм, изпълнен с драматизъм и преклонение пред операта.

За първи път в програмата на Киномания киното за деца е представено от специална селекция на седем от най-добрите европейски заглавия. Освен удоволствие за всички възрасти, филмите са една нова възможност за българския зрител да гледа качествено европейско кино в компанията на децата си.

Сред заглавията, които могат да се гледат и от малки, и от големи е прелестната мюзикъл версия на "Магьосникът от Оз" с Даяна Рос в златните й години и с участието на 20-годишния Майкъл Джаксън като Плашилото и музика, аранжирана от Куинси Джоунс. Прожекцията на "Магьосникът от Оз" (1978 г.) на предстоящата КИНОМАНИЯ на Сидни Люмет ще бъде в почит към Краля на попа.

Най-доброто европейско късометражно кино в програмата на Киномания 2009 подгрява интереса на публиката. Тазгодишните носители на престижните награди като „Златна Палма”, БАФТА и „Златен Лъв” ще бъдат представени в специална селекция от късометражни филми, която е направена специално за 23-тото издание на КИНОМАНИЯ.



"Антихрист", режисьор: Ларс Фон Трир


Сред най-големите филмови хитове, които ще могат да се гледат на Киномания от 13 ноември до 3-ти декември са и филмът, който скандализира и публиката, и критиката на тазгодишния фестивал в Кан - “Антихрист” на прочутия режисьор Ларс Фон Трир, Както и новата екранна провокация на майстора в киносъблазняването – режисьорът Стивън Фриърс (познат на българските зрители с класиката “Опасни връзки”) – “Шери”, отново с участието на прелестната Мишел Пфайфър. С „Каквото дойде” ( представен на фестивала в Торонто’09) неуморният Уди Алън ще зарадва своите български почитатели.



"Шери", режисьор: Стивън Фриърс

За всички, които харесват документалното кино е последната доза саркастично остроумие на американския документалист Майкъл Мур, насочена право в корпоративната алчност в новия му проект “Капитализъм: Любовна история”, предизвикал множество коментари тази година.

Българските зрители ще могат да гледат филма “Цар” на режисьора Павел Лунгин, в който е и последната роля на големия руски актьор Олег Янковски.

В програмата на предстоящата Киномания ще бъде показан и най-новия филм на режисьора Стивън Содърбърг “Игра на гаджета”, както и любовната драма с Кийра Найтли и Сиена Милър – “На ръба на любовта”. Зрителите ще могат да гледат най-новия шедьовър на Джеймс Айвъри - “The City of Your Final Destination” с участието на Антъни Хопкинс, Лора Лини и Шарлот Генсбур, чиято премиера е след две седмици на фестивала в Рим.



"Вероника решава да умре", режисьор: Емили Йънг

Един от безспорните хитове, очакван от ценителите на киното у нас, е първата екранизация по роман на Пауло Коелю – “Вероника решава да умре” на режисьорката Емили Йънг. Във филма на Сара Мишел Гелар й партнира интересен актьорски състав - Дейвид Тюлис, Ерика Кристенсен, Мелиса Лио, Барбара Зукова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8445 |19.10.2009 "Ла страда" навъртя 15 години . 1| 5995 |16.10.2009 „Източни пиеси” вече е част от каузата И АЗ МОГА . 0| 6528 |16.10.2009 Галаспектакъл в памет на великия Павароти . 9| 38609 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads