Реклама / Ads
0| 3984 |28.03.2022 АРТ ДЖУНГЛА

”Заедно за Украйна” - благотворителен концерт в Народен театър

.
Благотворителен концерт в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна се провежда тази вечер в Народния театър "Иван Вазов". Той е организиран съвместно с Българската национална телевизия и Българското национално радио.
 

Специален гост на събитието ще е Тамара Калинкина от Киевската национална опера. Калинкина, която вече е част от екипа на Държавна опера – Стара Загора, ще изпълни Ария на Русалката от едноименната опера на Антонин Дворжак и Ария на Тоска от Второ действие на едноименната опера на Джакомо Пучини. На рояла ще й акомпанира Мирослав Георгиев.

 

В благотворителния концерт ще вземат участие Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще са певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов, гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА "Проф. Панчо Владигеров". Гост-диригент ще е Любомир Денев – син.

 

Програмата на благотворителния концерт "Заедно за Украйна" ще предложи музика на Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – син, Фабиан Андре, Уилбър Шванд и Римски – Корсаков. На финала ще прозвучат изключителните "Сакрални концерти" на Дюк Елингтън в адаптацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Благотворителният концерт "Заедно за Украйна" ще бъде излъчен по всички национални и регионални програми на Българското национално радио на 28 март, понеделник, от 19.00 часа и в ефира на БНТ1 на 3 април, неделя от 21.00 часа.


Събраните средства от кратък номер 1466 (на стойност 1 лв.), дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст ще бъдат предоставени на пострадалите от войната.


Банкова сметка:


БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
(За пострадалите от конфликта в Украйна)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4766 |22.03.2022 Отнемат на Филип Киркоров званието ”Народен артист на Украйна” . 0| 6901 |27.02.2022 Кирил Кадийски преведе специално за Фрог стихотворението „Обичай Украйна” . 1| 6438 |29.07.2020 Събраха близо 3 млн. долара за триптих на Банкси на благотворителен търг . 0| 4782 |08.12.2016 „Сълза и смях“ с благотворителен жест към възрастни хора и болни деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads