Реклама / Ads
0| 4241 |11.01.2022 АРТ ДЖУНГЛА

Звездата от 'Squid Game' О Йонг-су е първият корейски актьор със „Златен глобус“

.
О Йонг-су Източник: Twitter
Звездата от 'Squid Game' О Йонг-су влезе в историята, след като стана първият корейски актьор, спечелил ”Златен глобус” .
 

77-годишната южнокорейска звезда, която играе Oh II-nam в хитовата поредица на Netflix, победи Били Крудъп („Сутрешното шоу“), Кийрън Кълкин („Наследници“) , Марк Дюплас („Сутрешното шоу“) и Брет Голдщайн („Тед Лассо“), които се бореха за трофея за най-добра поддържаща мъжка роля в телевизията.

 

'Squid Game' e дистопична поредица, в която обикновени хора, отчаяно нуждаещи се от пари, играят смъртоносни детски игри, за да спечелят парични награди. Възрастният актьор се въплъщава в ролята на Oh II-nam, известен също като The Host или Player 001, който е стар и привидно уязвим мъж с мозъчен тумор, но всъщност е създаделят на смъртностната игра.

 

„Чувствам се сякаш се рея във въздуха. Това ме кара да мисля: „Трябва да се успокоя, да организирам мислите си и да се сдържа в момента“, каза О пред корейска телевизия след обявяването на наградата му. „Трудно ми е да се справя с обема на обажданията и съобщенията, които получавам.“

 

Роден през 1944 г. в Каепунг, О е един от най-популярните актьори в Южна Корея. Участва в повече от 200 сценични постановки от 1963 г. насам и печели редица големи награди.

 

Тази година церемонията "Златен глобус" се проведе онлайн и дори не беше излъчена по телевизията.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10301 |24.02.2018 Почина звездата от ”Нотинг Хил” - Емма Чамбърс . 0| 7329 |20.10.2014 Звездата на Музикалния театър Анелия Шуманова отново на сцена . 2| 7752 |23.02.2011 Носител на "Оскар" е звездата на София Филм Фест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads