Реклама / Ads
6| 7938 |05.09.2017 ЧЕРНО И БЯЛО

Близки на убития във Виноградец с шокиращи разкрития за Лазар от ГЕРБ

.
Лазар Влайков
Роднините на убития във Виноградец Наско Тонкев са категорични, че фаталният изстрел не е бил произведен от 6-годишното момченце, а от собственика на оръжието – председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков.
 

По думите на дъщерята Деница Тонкева Влайков е потърсил помощ и съдействие по телефона от местния прокурор, вместо да подаде сигнал за инцидента на телефон 112. Роднините на убития Тонкев описаха плашеща картина на инцидента – в ресторанта се празнувал рожден ден на въпросното 6-годишно дете, но хората около масата стреляли с пистолет. Изстрелите били стотици, а пистолетът се разменял между празнуващите.

 

Последно Влайков е стрелял от масата, без да става, разказа в сутрешния блок на бТВ Деница. Минута по-късно чула друг изстрел, който бил фаталният. След това видяла баща си, който питал „Какво направи, бе?” и казал, че са „го ударили”. Направил две крачки и паднал, а в ресторанта му настанала паника. Тогава Лазар станал, премерил му пулса и казал, че „е свършил”. След това говорил по телефона. Деница питала дали се обажда на 112, но той само вдигнал ръце. Сигналът на спешния телефон подал приятелят ѝ. По думите на Деница Влайков се е обаждал на някого да го защити – на местен прокурор, с когото бил близък и който е бил многократно заедно с него в същия ресторант. Според разказа на роднините на убития мъж полицията и линейката много е закъсняла, а Лазар се опитал през това време да манипулира присъстващите, като им „обяснявал” какво да кажат – кой къде бил застанал и как детето е стреляло. „Те първо седнаха и не знаеха какво да кажат, и изведнъж Лазар казва: Детето застреля баща ти”, споделя Деница. „Не съм видяла детето да държи пистолета, но други хора по масата стреляха с този пистолет, всички…”, разказва тя.

 

По думите на близките на убития никой в селото не вярва, че детето е стреляло, стрелял е самият Влайков, когото описаха като „лош човек”, който и в много други случаи е проявявал агресия и дадоха примери – от намушкано с нож момче до счупен крак на момиче. Лазар обаче винаги оставал безнаказан и затова хората се страхували от него и никой не смеел да го съди. „Той не наведе глава, като излезе от ресторанта. Излязоха (със жена си – б. ред.), все едно че са спечелили 100 хил. лв. от джакпота. Жена му ни казваше да мълча, защото ни били много големи устата”, разказа в студиото на bTV вдовицата на убития мъж.

 

Според дъщеря ѝ, разследването на място няма да реши нищо, защото в техния край всичко било „наши и ваши”. Роднините на загиналия мъж заявиха, че единствената подкрепа, която са получили, е от главния прокурор Сотир Цацаров, който измести разследването в Пловдив.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4887 |02.09.2017 Хероин от Близкия Изток влиза у нас през Капитан Андреево . 0| 3989 |31.08.2017 Изнасяме 60% повече оръжие за Близкия Изток . 8| 19570 |28.07.2017 Само във Фрог: МВР проспало предсмъртно писмо на ”убития” в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads