Реклама / Ads
11| 10902 |16.09.2011 ЧЕРНО И БЯЛО

Част от „Килърите” „пропяват”, лъсват политици

.
Пешо Сумиста
Политици са разтваряли „чадър” над хора от групата на „Килърите”. Това може да се докаже съвсем скоро. Индиректно това стана ясно, че Петър Стоянов – Пешо Сумиста се хвалел с дебелите си връзки в политическите среди,
 
Народното събрание, вклюително и с президентството. Новите разкрития могат да дойдат от двама от подсъдимите, които обсъждали с адвокатите си да направят пълни самопризнания, ако получат гаранция за по-малки присъди.

 

Делото срещу „Килърите” продължава в Шумен в понеделник. На досегашните заседания на съда някои от обвиняемите, най-вече Сумиста и част от адвокатите се държаха арогантно и нахално в залата. Те провокираха свидетелите и се държаха непочтено със съдиите и прокурора като подвикваха и се смееха в точно определени моменти.

 

Обвиняемите, които били готови да проговорят вече не вярвали на Сумиста, че е недосегаем, в което той ги убеждавал преди. Обещавал им също, че поне половината от свидетелите ще се откажат от показанията, защото към тях са взети „специални мерки”. Това обаче не станало. Обратно, все повече показания сочели детайли от престъпната дейност на групата.

Очевидците за първи път разкриха пред съда за голямото влияние на Георги Вълев, поръчител на разстрелите на Петър Лупов и Румен Рачев.

Жестоките разкрития разколебали двамата бандити и ги подтикнали към търсене на по-малки присъди чрез разкаяние и съобщаване на ужасяващи детайли. В тях влизат и връзките с политически среди, които са поддържали контакти с бившия шеф на Федерацията по сумо и главен обвиняем по делото Пешо Сумиста.

 

От своя страна в. „Стандарт” разкрива, че Петър Стоянов-Сумиста получавал вдъхновение от шума на морските вълни. Той нареждал разстрелите от хотели в курортите Св. Константин и Елена и Златни пясъци, където разпускал по цели седмици. Там идвали килърите, за да получават указания и смъртоносни поръчки.

Свидетелите разказвали потресаващи подробности и за другите две убийства на групата на „Килърите” - на Петър Лупов пред гаража му във Велико Търново и на Борислав Георгиев, който бе ликвидиран пред дома си в столичния квартал "Люлин".

За първи път разполагаме с много ясни доказателства за цялата верига за изпълнението на няколко поръчкови убийства - от поръчителя през организатора, посредниците и физическите извършители, твърдят от прокуратурата.

Делото срещу „Килърите” е за убийствата на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев. Обвинени са и в нанасяне на побои на двама души, организиране на палежи и взрив в София, както и за притежание на незаконно оръжие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 10090 |15.09.2011 Жени Живкова спасила сестрите в Либия . 132| 12954 |13.09.2011 Триумф на българщината над македонизма в САЩ . 22| 7921 |13.09.2011 В България отчаяните се самоубиват; право на живот имат тарикатите . 73| 10586 |07.09.2011 Георги Марков потъна в сянката на Тато

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads