Реклама / Ads
2| 7090 |24.04.2013 ЧЕРНО И БЯЛО

Д. Димов: Любители на моторите, бирата и рока да заповядат на Бакъджиците.

.
Димчо Димов
Мото клуб „The Riders“ и „България си ти!“ организират XIV Национален Мото събор - Ямбол на 26, 27 и 28 април в местността „Бакаджика“. Председателят на Съюза на българските мотоциклетисти и председател на МК "The Riders", както и един от учредителите на НД "България си ти!" Димчо Димов разказа за Frognews, че любителите на вятъра в косите отново ще се съберат от всички
 

- Г-н Димов, наложи ли се като голямо събитие ежегодният Мото събор?

- Да, той отдавна има традиция, а освен, че е Национален, той е и международен, защото се събират мотоциклетисти от целия Балкански полуостров - от Турция, Гърция, Румъния и така ще е и тази година. Затова нека всички любители на моторите, бирата и рока заповядат на Бакъджиците.

- Множат ли се мотолюбопителите у нас?

- О, да, мотоспортът се развива у нас, а особено в последните години можем да говорим за истински бум сред тях. Този спорт не беше чак толкова популярен преди години, но напоследък се роят всевъзможни организации и може да се каже, че календарът им е пълен, почти всяка седмица през активния сезон те имат някакво мероприятие.

- Същевременно обаче това е и опасен спорт и като че ли мотористите, както и пешеходците, са сред застрашените видове на пътя?

- Ние участваме в много програми, провеждаме най-различни мероприятия с полицията. Тази година тръгнахме от София с една програма за опазване на мотористите и продължихме да я провеждаме и в другите градове на страната. Действително обаче мотористите са сред застрашените на пътя, което до известна степен се дължи и на факта, че по принцип културата на движение у нас не е достигнала своя апогей; има ситуации, в които шофьорите не пазят мотористите. Все пак се надяваме, че и това ще стане един ден.

- Същевременно Вие сте и учредител на НД "България си ти". Какви са плановете за бъдещето на това движение?

-  Плановете ни са много, защото това е преди всичко благотворително движение, което застава зад хората, децата в неравностойно положение. Те не са никак малко и ние се опитваме с каквото можем да им съдействаме, особено пък във времена на криза.

- Има ли движението политически амбиции?

- Не, въобще не стоят пред нас такива амбиции в това отношение; ние сме без партийна принадлежност, но пък с активна гражданска позиция. Което означава, че на предстоящите избори ще следим внимателно как се провеждат те, има ли изборни измами, опорочаване на вота. Но пак повтарям - нямаме никаква партийна принадлежност. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10800 |16.04.2013 Синът на Майкъл Дъглас остава в затвора до 2018 . 6| 9632 |09.04.2013 Тъжна вест за Коза ностра . 22| 7027 |08.04.2013 Почина Маргарет Тачър . 17| 9334 |29.03.2013 Защо ромите лъжат?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads