Реклама / Ads
0| 7761 |04.07.2017 ЧЕРНО И БЯЛО

Граждани излизат на протест срещу войната по пътищата

.
Източник: БГНЕС
Граждански и професионални сдружения организират дискусия, след която ще проведат и протестно шествие в София като обявяват, че инициативата за спиране на войната по пътищата.
 
Срещата е за безопасността и сигурността по пътищата на България. В нея ще участват организациите Сдружение "Мрежа за инициативи и решения", "Софийски мотористи", "Обществен съвет за пътна безопасност", колоездачен клуб "Велосити", Клуб-Мото БГ, Фондация „Безопасни улици от Валя”, Гражданска инициатива – „За Красна поляна”, Съюз „Такси”, Сдружение „SOS – ПТП”, Гражданско сдружение „Релсов и обществен транспорт”, Гражданска платформа „Гражданите”, експертите Богдан Милчев, Настимир Ананиев, Николай Славчев, Ева Попова, Русе, Антон Попхристов, Владимир Бояджиев, Любомир Карадех, родителите загубили децата си Пламен Митев от Русе, Светла Горова, Елена Исакова, загубилата съпруга си Румяна Чобанова и др.

Събитието ще се проведе от 17:00 ч. От инициативата заявяват, че сме свидетели през последните няколко години на огромните усилия на изпълнителната и законодателна власт да намалят жертвите на катастрофи. Въпреки всички предприети мерки, България е единствената страна в Европейския съюз, която за седем години не е подобрила безопасността си на движение по пътищата, което все още е на нивото от 2011 година.

Това е причината всички ние, гражданите на тази държава, да поискаме изготвяне на нова ефективна стратегия за отстраняване причините, водещи до загуба на животи на пътя. Ние смятаме, че е необходимо изготвяне на План за действие и създаване на държавен орган, отговорен за управлението на риска от пътнотранспортни произшествия, посочат те.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5720 |03.07.2017 Пореден протест в Асеновград, арестуван е Перата . 3| 8614 |04.07.2017 Военно сдружение подкрепя българите срещу циганските своеволия в Асеновград . 0| 5177 |03.07.2017 Протест срещу употребата на найлонови торбички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads