Реклама / Ads
1| 12940 |12.07.2017 ЧЕРНО И БЯЛО

Кристиан Таков: Лозан Панов се нуждае от защита

.
Кристиан Таков
Проблемните неща от съдебната реформа са свързани с функционирането и контрола над Висшия съдебен съвет и работата на прокуратурата. Това заяви проф. Кристиан Таков в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия BIT на 8 юни тази година в едно от последните си интервюта.
 
"Прокуратурата е йерархично конструирана и безконтролна. Твърдението на господин Цацаров, че изваждането на прокуратурата от съдебната система ще я направи още по-безконтролна, не е доказателство за високия му интелект", коментира юристът.

По думите му историята доказва, че независимостта на прокуратурата не гарантира нейната ефективност.

"Съмнявам се, че създадетелите на конституцията са осъзнавали, че създават толкова безконтролна и същевременно политически угодна прокуратура", допълни Таков. По думите му институцията Велико Народно събрание е излишна, тъй като неговата функция прекалено много зависи от обикновеното Народно събрание.

"Предшестващото го обикновено Народно събрание може да ореже функциите на Великото Народно събрание и да му нареди да не пипа Конституцията в тази й част", заяви още Таков.

"Лозан Панов е единственият останал във висшите етажи на държавната власт, който говори за тези важни въпроси. Вчера немският канцлер Ангела Меркел заяви, че пред България има предизвикателства, преди да влезе в Шенген. Това са корупцията и съдебната реформа, за която част от управляващите твърдят, че е свършила", заяви още Таков.

"Лозан Панов се нуждае от защита. При него се тръгна от черен пиар, премина се през тежконепремерени реплики от страна на главния прокурор, мина се през едни кървави агнешки главички и се стигна до разхлабване на болтове. Какво е това НСО?", отбеляза Таков.

Тук може да видите цялото интервю.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2941 |29.09.2023 Евгений Кънев: Денков иска да спаси едни 1,4 млрд. евро за енергетиката на България, ама на кого му пука? . 2| 3283 |31.07.2023 Писмо до ФрогНюз на д-р Събина Петканска: Случаят в Ст. загора показва, че се проваляме като личности , институции и общество . 9| 11782 |27.07.2023 . . 3| 3701 |28.12.2022 Гражданско движение ”Боец” организира протест пред Президентството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads