Реклама / Ads
3| 6834 |13.06.2017 ЧЕРНО И БЯЛО

Ревизоро: Парламентът ще е Планета Пайнер при мажоритарен вот

.
Емил Димитров Източник: БГНЕС
Парламентът ще заприлича на Планета Пайнер, предупреди патриотът Емил Димитров - Ревизоро по време на обсъжданията в правната парламентарна комисия. Изказването му е във връзка с предложения от ГЕРБ законопроект за преминаване от пропорционална към мажоритарна избирателна система.
 
Ако мине мажоритарният вот, според Емил Димитров, законодателният орган щял да е "ревюта, прически и красиви жени". Според Димитров не било ясно кога и къде ще заседава парламента между турнетата и концертите?

Според ГЕРБ предимството на мажоритарната система е в това, че кандидатите за народни представители са по-тясно свързани с регионалните и социални нужди на своите избиратели.

Целта на измененията е да се издигат личност за кандидати, които притежават високи професионални нравствени качества и са приемливи за обществото.

Припомняме, веднага след провеждането на президентските избори ГЕРБ обяви, че ще внесе промените за които народът е гласувал на провелия се на 6 ноември 2016 г. референдум на инициативния комитет на шоумена Слави Трифонов. Преди самия референдум от ГЕРБ имаха отрицателно отношение към мажоритарната избирателна система.

Изборната система не е манджа от стола, предупреди и лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Въпреки че не е член на правната комисия, той се включи в обсъждането на промените в Изборния кодекс.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5723 |07.06.2017 Парламентът отхвърли законопроекта на БСП за жестомимичния език . 1| 4051 |30.05.2017 Парламентът в Македония гласува ново правителство . 4| 5126 |12.05.2017 Ревизоро: Всички схеми с „наши” хора в Митниците трябва да бъдат прекъснати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads