Реклама / Ads
101| 12277 |12.10.2011 ЧЕРНО И БЯЛО

Трактора рекетирал и брата на ексшефа на МВР Емануил Йорданов

.
Алексей Петров в съда
Прокуратурата започва ново разследване за престъпления на лица, свързани с „Октопода”, научи Frognews. Обвинението се е самосезирало след поредните потресаващи разкрития за престъпната дейност на кандидат-президентът Алексей Петров, направени от Ангел Йорданов.
 
Той е брат на кандидатът за вице-президент на „Синята коалиция” Емануил Йорданов, който бе вътрешен министър в кабинета „Костов”. Признанията Ангел, който е строителен инженер, направил пред сайта Afera.bg. Той е убеден, че обществото трябва да знае как цели 14 години държавни институции си затварят очите пред издевателства и престъпления извършени спрямо него и семейството му.

 

 „От септември 1997 г. семейството ми е обект на престъпления, извършени от силови групировки и криминално проявени лица. Основните подбудители на тези престъпления са Иван Петров Инински /Свинята/, Павел Цветанов Влаев, Красимир Инински,

Миглена Александрова, Йордан Денев /Джибрата/, Алексей Петров /Трактора/, Адриана Владимирова Чернева и Лора Маркова

Първото по – сериозно престъпление бе извършено на 08.09.1997, когато, на улица „Три уши” №113, неизвестно лице ме приби и ми счупи десния крак. По това време изграждах сградата на посочения адрес съвместно с фирма „Кристал” ООД, формални собственици на която бяха Красимир Иванов Инински и Снежана Ининска, а неформален собственик бе Иван Петров Инински. Непосредствено преди инцидента бях извикан по телефона от сътрудничката на Иван Инински - Ирина под предтекст, че покрива на обекта е протекъл. След инцидента успях да се кача до последния етаж на сградата, но теч на покрива нямаше. По – късно ми бе подхвърлено от Павел Цветанов Влаев, че вероятно съм бил нападнат от човек на Димитър Димитров – Маймуняка. До този момент аз не знаех нищо за връзките на клиентката на Инински - Миглена Александрова, както и за контактите на сем. Инински с Георги Илиев и групировката ВИС.

Друго направление, по което е „разработван” моят случай, е спортен клуб „Левски” – интерхолдинг „Спартак”. Това става по предложение на Павел Цветанов Влаев направено пред председателя на клуба Стоян Хранов. След одобряване на идеята Влаев дълго време ме убеждаваше, че „Спартак” са структура, която се занимава с кредитиране и може да ми помогне при решаването на различни проблеми.

 

Първата среща бе на басейна „Спартак”- С мен се видяха Влаев и изпълняващия по това време длъжността изпълнителен директор на „Спартак” Николай Михайлов Въжаров. Беше ми отпуснат кредит за символична сума с много висока лихва.

 

В процеса на водените разговори, в последствие, аз все повече недоумявах, защо проблемите, по които се обръщах към тях за съдействие или съвет, все повече се задълбочават. В рамките на тази структура случаят започна да се прехвърля от ръка на ръка в следната последователност – Въжаров, Кирил Богданов Топалов, Алексей Петров /Трактора/, Адриана Владимирова Чернева.

Предусещайки нещо нередно аз започнах да договарям кредити, за реализиране на дейността си, с частни лица. Без да подозирам обаче, че споменатите вече структори ще се доберат до тях и ще направят цесия на задълженията, без аз да бъда уведомен за това и без за целта да бъдат оформени никакви документи, така както се изисква това от закона. Срещу изкупуването на така наречените „лоши кредити” формалните вече стари кредитори са се ангажирали да участват в престъпните схеми срещу мен и моето семейство. Анонимните неформални кредитори са правели всичко необходимо, около мен да съществуват достатъчно проблеми, за да не мога да обслужвам взетите кредити.

 

В резултат от комплекса „активни мероприятия”, по незаконен начин ми бяха отнети мезонет на ул. „Три уши „ 113 и апартамент 7 в бл. 719, ж.к. „Люлин”. Беще осуетено и строителството на жилищен блок в ж.к. „Люлин” ІХ м-р, както и строителството на жилищен блок на ул. „Софроний Врачански” 48

 

В опита си да изляза от тази схема, през 1997 г. аз договорих самостоятелно и започнах строителството на нова жилищна сграда в ж.к. „Люлин” ІХ микрорайон. Изкопните работи на обекта бяха реализирани при напълно оформена строителна документация. Въпреки това, без да има издадена заповед от компетентен орган, през декември 1997 започна засипването на изкопа неизвестно по чие нареждане. Опитите да получа информация или съдействие от администрацията в р-н „Люлин” или РПУ на МВР останаха без последствия. По този начин от неизвестен извършител ми бяха нанесени много сериозни материални щети и на практика бе осуетено изграждането на обекта.

През този период бяха извършени редица обири и взломни кражби в имоти моя собственост или собственост на семейството. Бяха извършени и улични обири на синовете ми Николай и Горан, като за всички престъпления бяха подавани сигнали в съответните поделения на МВР, но без резултат.

 

Вместо това е имало случаи при които полицаи са ме заплашвали от името на групировките, стоящи зад тези престъпления.

 

Броят на съучастниците в извършените престъпления надхвърля 100.

Тази информация е коментирана по всички нива на МВР, но по разкриване на престъпленията нищо не е направено.”

 

Ангел Йорданов обяснява също, че натискът и престъпленията срещу нега са станали преди брат му да стане вътрешен министър. В периода, докато Емануил Йорданов бил министър, темпото, с което ме мачкаха рязко намаля, коментира Ангел. Брат му обаче нямал възможност да направи нещо повече от това.

Братът на Емануил Йорданов – Ангел се е обърнал лично към главния секретар на МВР Калин Георгиев и го запознал с рекетьорската сага, продължавала дълги години.

Ангел Йорданов е твърдо убеден, че вече трябва да се говори открито и да се дава гласност на бандитските своеволия, а обществото да притиска МВР, следствието, прокуратурата и съда да си вършат професионално работата.

Излиза, че „борецът” за ниски лихви на банковите кредити Алексей Петров давал заеми с безбожно високи лихви, без да има лиценз за банкова дейност, коментираха разкритията юристи пред Frognews.bg.

В следващите дни се очакват нови разкрития за престъпната дейност на „Октопода”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 10137 |06.10.2011 Тъп пиар раздели Калфин и Ламбо на малка и голяма нула . 89| 18617 |29.09.2011 Президентски хора в таен план за финансова дестабилизация . 36| 17721 |28.09.2011 Безработният Цар Киро скрил тон злато в Швейцария . 30| 8116 |22.09.2011 Денят на независимостта-драматичен за журналистиката ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads