Реклама / Ads
36| 7388 |09.01.2009 ЧЕРНО И БЯЛО

Усетила се Мара...

.
Лъжат, лъжат най-безсрамно, както лъжат, че не знаят кой е виновен за спрените доставки. Знаят, но нали по интимните им части приятно гъделичка усещането за южен поток...
 

 

Атанас Чобанов

Продължението на народната мъдрост е твърде неблагопристойно, затова ще го перефразирам така: Усетила се Мара, че по интимните и части текат последствията от осъществена физиологическа нужда (в случая малка). Поговорката много точно илюстрира реакцията на властта пред газовата криза. Още на 5-ти януари в 18:07 българско време в руските медии излиза новината, че Путин е дал заповед за спиране на 65,3 млн куб. м газ, предназначен за европейски клиенти на Газпром. "Спирайте още от днес" - казал той на шефа на Газпром Александър Милер. Повтарям за бавнозагряващите : Путин заповядва на Газпром да не достави количеството газ потребявано за 24 часа от целите Балкани. Това става на 5-ти януари следобед и заповедта влиза в сила веднага. Информацията е публична. 

gaz_pytin.jpg  снимка Вяра Йовева

Сега в българската преса четем, че спирането на газа било равнозначно на силно земетресение. Е, представете си, че властта е предупредена за такова силно земетресение 9 часа преди то да се случи. При което всички министри спокойно си лягат да спят. А в 3 часа посред нощ земетресението се случва и ги изкарва по бели гащи на екстрено съвещание. За 9 часа може да се направи много. Да се призоват руският и украинският посланици, да се предупредят критичните производства, да се мобилизира държавния резерв и да се организира транспорта на мазут за топлофикациите. Всичко това закъснява най-малкото с 9, а вероятно и с повече часове. Това са 9 часа повече студ, 9 часа мръзнене за деца, старци, болни, за затворници ако щете. Колко струват тези 9 часа на бизнеса нека той сам си изчисли. Сега институции и политици в хор повтарят колко бързо и адекватно са реагирали. Лъжат, лъжат най-безсрамно, както лъжат, че не знаят кой е виновен за спрените доставки. Знаят, но нали по интимните им части приятно гъделичка усещането за южен поток... Защото в същите съобщения от руски източници пише, че Путин попитал шефа на Газпром как ще се отрази на европейските страни това решение. На което Милер отговорил, че 65,3 млн. куб. м. газ просто няма да стигнат до тях. Газпром бил призовал украинците да им го достави от собствените си ресурси. Само че България договор за газ с украинци не е имала, няма и сега. А с Газпром е имала, има и, уви, ще има. 

Айде пак пример за бавнозагряващи. Абониран сте да ви носят мляко сутрин. Предплатили сте на фирма за целта. Една сутрин вместо мляко намирате бележка: "Млякото си го вземете от фирмата, която има цистерни за превоз на мляко, защото ни дължат пари".

Еми това е, ако не сте разбрали и сега, скоро ще се топлите с големите последствия на затормозения ви от студа метаболизъм. (от блога на Атанас Чобанов)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5375 |04.01.2009 Подареното развитие не е трайно . 15| 6992 |29.12.2008 С пърцуца срещу кризата . 10| 5467 |27.12.2008 Радост в мъка, мъка в радостта . 14| 10036 |25.12.2008 Смешна Коледа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads