Реклама / Ads
7| 8748 |15.02.2012 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Адриано Челентано обсеби с политически проповеди фестивала в Сан Ремо

.
Откриването на 62-то издание на музикалния фестивал в Сан Ремо е обект на остри критики в италиански медии заради изявите на Адриано Челентано в ролята на пеещ конферансие, съобщава БТА.
 

"Фестивалът започна с проповед на Челентано. Певците останаха на заден план и с право се ядосаха", пише всекидневникът "Джорнале". Според Челентано, разказва по-нататък вестникът, светът е загробен от егоизма на банкерите, от свръхбързите влакове, от Меркел и Саркози, които налагат на Европа да им купуват оръжието и танковете.

 

Адриано изпадна в мистична криза и изнесе проповед на проповедниците, като атакува свещениците, че не са способни да разговарят с бедните и да им внушават крайната цел, за която сме родени - Рая. Упреци бяха отправени към издания като "Авенире" (официален всекидневник на Конференцията на италианските католически епископи) и "Фамилия кристияна" (най-тиражирания католически седмичник) с призив те да бъдат закрити заради лицемерие.

 

"След този хаотичен изблик Челентано се върна с песента "Чужденецът" към братството, евангелието, Исус и самаряните", пише "Джорнале". Показателен е също портретът на Челентано, който поднася известният коментатор Марчело Венециани.

"Отдавна е навършил 70 години, задавя се от пари, живее в околностите на Милано в дворец с парк и басейн, има малко коса и голям клан, женен е за красива жена бивша актриса, навремето свиреше на китара, но все още епизодично пее, смята се за Господ, гледа да се хареса на околните и държи да диктува законите на телевизията. Не става дума за Берлускони, а за Челентано и неговото възнесение на Сан Ремо," изтъква коментаторът.

 

"След като спаднаха успехите му, премина от песента към проповедта и се превърна в екологически непоносим теолог на самия себе си. Предпочитам Адриано, който пее, пред Челентано, който говори. Пеещият Адриано разпалва сърцето, говорещият Адриано угасява мозъка", заключава Венециани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 15746 |15.02.2012 "Море от любов" си отишло заради "Господарите" . 7| 19455 |13.02.2012 Лейди Гага промотира турнето си по цици . 16| 7893 |13.02.2012 Погват Андреа за гавра с църквата . 19| 8279 |09.02.2012 Проблеми с очите мъчат Дългия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads