Реклама / Ads
0| 5997 |23.10.2013 ФРОГ МЮЗИК

Keen Acts и София Лайв Клуб представят датската банда EFTERKLANG на 12-ти ноември

.
Датското пост-рок, инди-оркестриално трио EFTERKLANG пристига за първи концерт на 12-ти ноември в София. Концертът на EFTERKLANG се организира от Keen Acts и София Лайв Клуб като част от музикалната платформа My Beat by Ballantine‘s.
 

 

Музикантите от Копенхаген са известни с това, че обичат да експериментират и да достигат звучене, което ярко ги откроява от всички съвременни инди-рок формации. Винаги имат за цел да постигат нещо ново и запомнящо се и това ясно личи в последния им албум - Piramida, който се смята за най-завършения продукт на датското трио.

 

Историята на EFTERKLANG започва преди около 13 години, когато основателите на бандата Casper Clausen, Mads Brauer и Rasmus Stolberg напускат малкия датски остров Алс и се местят в Копенхаген, където започват да експериментират с различни звуци и инструменти. Целта им е да излезнат от общоприетата музикална рамка и да се опитат да създават нова и уникална музика. А това несъмнено може да се усети в последния им албум Piramida...!

 

Записите по него започват през 2011 година, когато членовете на бандата предприемат 9-дневна експедиция до изоставен остров разположен в Арктическия океан – Свалбард, на чиято територия се намира изоставеният стар руско-миньорския град носещ името Пирамида. Полярният град е дом на повече полярни мечки, отколко хора и е напълно изоставен в края на 90-те години.

 

Именно там EFTERKLANG започват да събират звуци, извлечени от различни предмети, помещения или просто уловени от мистичната северна атмосфера на бившия миньорски град. Датчаните се сдобиват с около 1000 различни звукови форми, които впоследствие инкорпорират в парчета от албума, а някои звуци дори са запазени като основа в композициите им.

    

Музиката на EFTERKLANG винаги е обгърната с мистерия и хипнотичност, а изпълненията им на живо определено не са за изпускане!

 

EFTERKLANG на живо в СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ на 12-ти ноември със специалната подкрепа на My Beat by Ballantine‘s и Кееn Acts.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8520 |23.09.2013 NICOLA CONTE live band включи София в турнето си! . 3| 10127 |14.09.2013 Монсерат Кабайе се среща с фенове дни преди концерта в София . 0| 6142 |04.07.2013 Snoop Dogg ще рапира в София на 8 юли . 0| 8310 |24.04.2013 Аsian Dub Foundation Soundsystem на живо в София Лайв Клуб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads