Реклама / Ads
0| 5122 |13.06.2016 ФРОГ МЮЗИК

В нощта на Еньовден в Пловдив ще има автентичен флоклор, екзотични ритми и DJ звучене

.
„Pendara Ethno Project” избраха лятна сцена „Орфей” в Пловдив, в нощта на Еньовден, 23 юни за промоцията на албума „Pendara”. За концерта на сцената ще се качат – пленителните гласове Нина Николина и Екатерина Ангелова, харизматичният Калин Вельов – перкусии, барабани, DJ и виртуозът на кавала – Костадин Генчев. „Pendara Ethno Project” ще представят популярните български народни песни „Катерино моме”, „Митре ле”, „Ела се вие превива”, „Ерген деда”, „Попадийо” ,”Вечеряй Радо”, „Чичовите Конье“ и др., в уникална симбиоза на авторски аранжименти и теми съчетани с афро - кубински и екзотични ри
 

Денят на промоцията 23 юни, не е случайно избран.  Еньовден е езически празник, който по стара българска традиция честваме на 23 срещу 24 юни.

Празникът съвпада с лятното слънцестоене, затова и много от поверията и обичаите са свързани с пътя на небесното светило и култа към него. 

Лятото на 2016 , „Pendara Ethno Project”, ще представят проекта, както на концерти и клубните сцени в България , така и на международни сцени.

На международна сцена при голям интерес и с успех   „Pendara Ethno Project”  вече представиха  албума в Лондон и в столицата на  емирство Катар – Доха, като взривиха и изправиха на крака публиката с изумителното музикално  съчетание на автентичен, български фолклор с  DJ звучене и завладяващи акапелни изпълнения.

 

Дни преди промоцията в Пловдив, за 18 юни , най – очакваното събитие от артисти и публика на родната музикална сцена - Церемонията по връчването на Годишните Музикални Награди на БГ Радио, „Pendara Ethno Project”  са подготвли уникално изпълнение  съвместно с Ансамбъл Пирин.

 

 

Пловдив, 23 юни

лятна сцена „Орфей”, 20, 30 часа

Билети – Еventim.bg и Билетен център пред община Пловдив

           

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4714 |11.06.2016 Частник събира такса за Митница ”Пловдив” . 9| 9191 |08.06.2016 Само във Фрог: Скриха уволнен за трагедията в Лясковец в пловдивската полиция . 1| 4212 |06.06.2016 Англичанин нападна ченге в Пловдив, задържаха го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads