Реклама / Ads
1| 6848 |22.04.2014 ФРОГ МЮЗИК

Шведската банда Ghost подгрява Iron Maiden в София

.
Шведската хеви метъл банда Ghost ще подгрява Iron Maiden (Айрън Мейдън) на концерта в София.Легендарните британци пристигат в рамките на Maiden England World Tour по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" за мегашоу в зала "Арена Армеец" на 16 юни.
 

Шведската формация е основана през 2008 и печели популярност още с първия си албум "Opus Eponymous", който е номиниран за "Грамис" (шведските награди "Грами"). През 2013 излиза вторият диск на бандата - "Infestissumam", който дебютира на върха в класацията на Швеция и печели "Грамис" в категорията "хард рок/ метъл албум".

Музикантите са известни и със своето ексцентрично поведение на сцената. Пет от членовете на групата носят роби с качулки, а вокалистът винаги се появява с грим като череп и е облечен като римски папа. Всички пазят в тайна имената си, популярни са само като Безименните духове, а фронтменът се подвизава под името Папа Емеритус.

Ето как самата група обяснява своята история:

Със смяната на сезоните и издигането на пламъците, Папа Емеритус Втори и Групата на Безименните духове размишляват върху човешкото падение и въздигането на Антихриста.

През 2013 година втората фаза на Папа Емеритус Втори и Групата на Безименните духове реализира втория си "псалм" "Infestissumam". Папа Емеритус Втори заема мястото на Папа Емеритус от края на първата фаза през 2012, а към него се присъединява Групата на Безименните духове под името на неосветената църква Ghost B.C. – "B. C." не се споменава, когато се говори на глас, моля, запомнете това. Ритуалите им изискват почит и възхвала, подсилени чрез доставянето на сладки сатанистични мелодии, snaking distorted рефрени и вариететни клавири.

Групата представя себе си на света през 2010 с "Opus Eponymous", албумът завършва с "Genesis" – предсказание за идването на Антихриста. Той вече е тук с "Infestissumam" и към него трябва да се отнасяме както подобава.


Разбира се, големите звезди във вечерта на 16 юни ще бъдe знаменитата банда Iron Maiden. Групата включи София като една от последните спирки в суперуспешното си турне Maiden Englamd World Tour. То стартира с 34 концерта в САЩ и Канада през юни 2012 и преминава следващата година през Европа и Латинска Америка. През лятото на 2014 култовата шесторка ще се завърне на Стария континент.

Невиждано зрелище очаква феновете на динозаврите у нас. Зала "Арена Армеец" ще бъде разтърсена от британските метъл величия, които обещават, че това ще е един много специален концерт. Освен промените в сет листа в сравнение с концертите от турнето досега, те гарантират, че ще се насладим на едно несравнимо с нищо досега светлинно шоу, с взривяващи ефекти и уникални превъплъщения на талисмана на групата – ЕДИ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7103 |01.11.2013 Брит-хоп сензацията GHOSTPOET с концерт на 11 декември в София SOFIA LIVE CLUB . 0| 6020 |23.10.2013 Keen Acts и София Лайв Клуб представят датската банда EFTERKLANG на 12-ти ноември . 0| 6074 |12.07.2013 Четвъртият студиен албум на алтернативната рок банда EDITORS е вече факт . 0| 11336 |27.06.2013 Българското участие на B‘ESTFEST 2013: Ска пънк бандата Пираня, Dj Diamondz & Dj Phirah

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads