Яйцата от свободни кокошки са измама!
Хранителните стойности и на двата вида кокоши продукти са абсолютно идентични в съдържанието на вреден холестерол, витамини, белтъчини и пр., установи екипът на д-р Кенет Андерсън от държавния университет на Северна Каролина.
Неговият екип правил системни проучвания в продължение на 2 години на партиди яйца добивани по всички възможни начини – от домашни кокошки, от свебедни фермерски кокошки и от бройлери в птицеферми.
Нивата на витамин А, който допринася за здрава кожа и кости и на витамин Е, който предпазва клетките на тялото, във всички видове яйца били абсолютно идентични. Това се отнасяло и за всички останали важни съставки на яйцето.
„Единствената разлика е във външния вид – яйцата от свободни кокшкшки имат по-тъмни жълтъци, но това изобщо не ги прави по-качествени и здравословни, категоричен е д-р Андерън, който добавя – Едно е сигурно: яйцата се изключително калорична и енергийна храна, която трябва да се консумира с мярка!”
Моля, подкрепете ни.