Реклама / Ads
0| 7002 |30.12.2015 ХРАНА И ВИНО

Изобретиха шоколад, който не се топи при близо 40 градуса

.
Швейцарската компания "Бари Калбо" започва продажбата на луксозен шоколад, запазващ качествата си в горещини, съобщи в. "Дейли мейл".
 

Шоколадът остава твърд до 38 градуса по Целзий, с 4 градуса повече от нормалното. Вкусът и текстурата му отговарят на изискванията на най-придирчивите ценители.

 

Продуктът е разработен с цел да бъдат завладени нови пазари в Близкия изток, Африка и Азия, където шоколадът не е толкова популярен като бисквитите и сладките, главно защото се топи и трябва да се съхранява в охладени помещения, уточнява БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5352 |31.08.2015 Откриха протеин, който забавя топенето на сладоледа . 2| 6896 |27.08.2015 Ще ядем не просто шоколад, а супершоколад . 6| 11145 |01.08.2015 Тибетски лек на 5000 години, който се използва веднъж на 5г. . 7| 23308 |24.04.2013 Мозък от шоколад, козунак с жасмин и движещи се торти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads