Реклама / Ads
0| 6102 |17.01.2015 ХРАНА И ВИНО

Пържени летящи риби

.
Как само звучи, а? Истината е, че въпросните летящи риби могат да се заменят и с най-обикновени. Иначе рецептата си я бива и е препоръчително да се опита. Впрочем това рибно ястие е специалитет от Тобаго, където се сервира по ресторанти и хотели.
 
Продукти:

2 яйца

1 чаша брашно

2 чаши смлян лук или пресен лук

2 лъжици смлян магданоз

1 лъжичка сушена мащерка

1 лъжичка смлени листа целина

1 лъжичка сос Worcestershire

прясно смлян черен пипер

сол на вкус

1 кг филе от летяща риба (или може да се замести с друга риба с бяло месо)

растително олио за пържене

 

Приготовление:

Смесете всички продукти с изключение на рибата и олиото за да замесите тесто. Добре разбъркайте.

Добавете рибата и оставете за 30 мин.

Извадете рибата и пържете на силен котлон докато цялата покафенее.


Сервирайте със сос тартар или друг вид горещ сос, който предпочитате.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7311 |15.01.2015 Защо зеленото смути е толкова добра идея . 0| 7521 |13.01.2015 Хем ядеш, хем слабееш! . 0| 7498 |12.01.2015 Водка с чай - против студ и грип . 1| 7049 |08.01.2015 Яжте риба срещу рак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads