Реклама / Ads
1| 6179 |25.06.2009 ХРАНА И ВИНО

Патентоваме деликатеси като национален продукт

.
Източник: източник
Българските традиционни месни продукти - луканка, пастърма и филе, ще бъдат предложени за одобрение от Европейската комисия като продукти с традиционно специфичен характер.
 

По този повод бе учредено сдружение на „Традиционни сурово-сушени продукти”, в което участват фирми, подали необходимите документи.

За да получат правото да използват Европейското лого за традицонен продукт, българските производители трябва да докажат, че предлагат продукт, произведен по специфична рецептура, който отговаря на високите изисквания на качество и безопасност.

За тази цел трябва да се осъществява вътрешен контрол от независима организация. Показателите, които се следят, са определени в Европейските регламенти.

Всички изпитвания и анализи, във връзка с осигуряване на безопасността на храните се провеждат в лабораторията на СЖС България, която е акредитирана за извършване на такива .

Според правилата на ЕК постоянният лабораторен мониторинг от акредитирана и независима лаборатория е задължителен за производителите и търговците. В наши дни потребителите все повече предпочитат да консумират храни с контролирано качество. Frogmews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 16371 |18.06.2009 Стридите – еротика от морето . 0| 7194 |15.06.2009 Елизабет Втора си има зеленчукова градина . 0| 7569 |12.06.2009 Вино и класическа музика в Двореца на Балчик . 1| 10663 |29.05.2009 Борят наднормено тегло с ... вино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads