Сряда, 28 Юни 2017, 11:59
Frognews
0| 7517 |28.06.2016

Печени охлюви по френски - деликатес на Евро 2016

.
Охлювите се сервират по 13 в порция с коктейлни вилички или лъжички в компанията на чаша охладено бяло вино. Този деликатес най-често лапат феновете от цяла Европа в Париж, Лион, Лил, Тулуза и другите френски градове, където се провеждат футболните битки.
Мускулът на охлюва заедно с пасираната пасна от масло, чесън и магданоз е щастие за футболните чревоугодници. В нормалните ресторанти цената е до 15 евро, а в изисканите двойно и тройно.

Охлювите са любимо ястие на французите от древността, в някои справочници се твърди, че е било известно още от III-ти век. По класическата рецепта, размекнатото краве масло се смесва с чесън, лук-шалот, магданоз, лимонов сок и подправки, "запечатва се" с тази смес всяка черупка с охлюв (парченце масло, охлюв и пак парченце масло), поставят се охлювите на специално плато или върху едра сол, покриват се с фолио и се пекат в загрята фурна 5-10 мин. , докато маслото кипне). Сервират се  веднага.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Джинът с тоник помага при сенна хрема 0| 4206 |25.06.2017 . Какво да ядем и какво да избягваме в жегите 0| 6547 |22.06.2017 . Няма опасност от повишаване цената на хляба 1| 5949 |17.06.2017 . Фирми нарушават стандарта на опаковките за кисело мляко 0| 5925 |16.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах