Реклама / Ads
0| 11971 |28.06.2016 ХРАНА И ВИНО

Печени охлюви по френски - деликатес на Евро 2016

.
Охлювите се сервират по 13 в порция с коктейлни вилички или лъжички в компанията на чаша охладено бяло вино. Този деликатес най-често лапат феновете от цяла Европа в Париж, Лион, Лил, Тулуза и другите френски градове, където се провеждат футболните битки.
 
Мускулът на охлюва заедно с пасираната пасна от масло, чесън и магданоз е щастие за футболните чревоугодници. В нормалните ресторанти цената е до 15 евро, а в изисканите двойно и тройно.

Охлювите са любимо ястие на французите от древността, в някои справочници се твърди, че е било известно още от III-ти век. По класическата рецепта, размекнатото краве масло се смесва с чесън, лук-шалот, магданоз, лимонов сок и подправки, "запечатва се" с тази смес всяка черупка с охлюв (парченце масло, охлюв и пак парченце масло), поставят се охлювите на специално плато или върху едра сол, покриват се с фолио и се пекат в загрята фурна 5-10 мин. , докато маслото кипне). Сервират се  веднага.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 9026 |10.08.2015 Броколите - печени въху хартия, а не варени! . 0| 6261 |11.10.2014 Български вина превземат френския пазар . 0| 11497 |17.09.2014 Да си консервираме пастет от печени чушки и сирене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads