Реклама / Ads
0| 5437 |21.04.2015 ХРАНА И ВИНО

Започна националното първенство за бармани

.
Започна Националното първенство за най-добрите бармани у нас. То ще продължи днес и утре в "Плейграунд" в "Парадайз Мол", съобщиха от Българската асоциация на барманите.
 
В рамките на ежегодното събитие близо 50 професионалисти ще дадат всичко от себе си, за да впечатлят и очароват публиката и журито със своя стил и умения. Ще бъде определен най-добрият млад барман у нас, а самото състезание ще излъчи и двамата шампиони в класическия и флеър стилове, които ще представят България в най-престижния форум в бранша - предстоящото 64-то Световно първенство.

Финалите ще са утре от 18.00 ч. и 20.00 ч., а награждаването - от 21.30 ч. От асоциацията посочват, че българските бармани се ползват със слава сред своите международни колеги. Коктейлът с шампанско и лонг дринкът на Васил Колев му донесоха две световни титли - през 2011 г. във Варшава и през 2012 г. в Пекин. В Китай съотборникът му Тихомир Михайлов се класира във финалната четворка на най-добрите флеър майстори, а българската делегация беше отличена с "Тим на годината".

Президентът на асоциацията Пенчо Пенчев пък е записан четири пъти в книгата на Световните рекорди Гинес за предлагане на най-голям асортимент от коктейли. Фантазия и опит, силни движения, способността да намериш правилната комбинация, да напипаш точния вкус и да създаваш тенденции - това са предпоставките, които ще определят двамата национални шампиони.

Събитието включва и съпътстваща програма, като основно място в нея има Изложението на алкохолни, безалкохолни напитки и специализирано оборудване. На своите щандове всички изложители ще предлагат продукти за безплатна дегустация на публиката.

Българската асоциация на барманите /БАБ/ е основана през 1990 г. във Варна с цел повишаване на качеството и уменията в барманството, както и за въвеждане на нови тенденции в тази сфера. Към момента членовете й са 946 професионалисти, а партньорите й надхвърлят 2000, сред които работодатели, производители, вносители и други браншови организации. През 2009 г. на БАБ са делегирани права за организиране на курсове и издаване на дипломи на Международната асоциация на барманите, валидни във всичките държави-членки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5228 |20.04.2015 Топ 10 на пролетните суперхрани . 1| 7526 |19.04.2015 Килограм краставици пада под лев след Гергьовден . 13| 82981 |17.04.2015 „Докторската” диета на Червенкова (СНИМКА) . 8| 5956 |16.04.2015 Стига бе! Марулите стигнаха 3 кинта!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads