Реклама / Ads
2| 12160 |17.08.2009 НОВИНИ

Светещи, вкусни, течни и ГЕРБ-ови презервативи замениха козия мехур

.
В миналото кози мехур изпълнявал ролята на презерватив, днес кондомите са модерни, цветни и с всевъзможни аромати. Че даже и с логото на ГЕРБ...
 

Ju_17 SmileSmileSmile

Един от най‒добрите приятели на тийнейджъра е ... презервативът. А ако не е, би трябвало да бъде. В днешно време, при дебнещите отвсякъде заплахи от хиляди неприятни болести, е препоръчително и почти задължително да се ползват кондоми.

Но замисляли ли сте, откъде тръгва историята на презервативите и колко интересна всъщност е тя?!

Написаното от древногръцките историци свидетелства за първия достоверен случай на използване на презерватив. Легендарният Минос, цар на Крит 3000 години преди Христа, самичък измислил кондома, поради налегналата го нужда. Царят си имал огромен проблем – честите му съпружески измени толкова разсърдили жена му Пасифея, че тя го омагьосала: стигало само да легне с жена и изхвърленото от него семе се превръщало в отровни змии и скорпиони, които се нахвърляли върху съблазнителката, с която царят правел любов и я убивали. Затова кандидатките да удовлетворяват царския нагон намалявали катастрофално. Той обаче намерил изход от положението – сложил пикочен мехур от козел във влагалището на поредната си любовница и всичко минало успешно. Жената останала жива, а Пасифея не разбрала нищо! След първия успешен опит, цар Минос въвел пикочните мехури в редовна употреба. За съжаление, останалото население на древен Крит не било подложено на нашествие от змии и скорпиони, а за болестите, предавани по полов път, все още не било много известно. Така че, презервативът не намерил широко разпространение.



Изображения от около1000 пр.н.е. показват рисунки на древни египтяни, използващи ленени презервативи. Дискусионен обаче остава въпросът дали са били използвани за предпазване или за религиозни ритуали.

Изследване на Габриеле Филопиус от 1500‒та година в Италия показва, че ленените презервативи могат да се използват за предпазване от заразяване с болести и по-късно е установена и призната ползата от тях за предпазване и от забременяване.

От къде обаче е произлязло наименованието кондоми? Някои смятат, че те са наречени така на д-р Кондом, който снабдявал краля на Англия Чарлз II с презервативи от животински черва. Вероятно е също, наименованието да произлиза от латинската дума "condus", която означава "съд, контейнер".

Презервативът, във формата, в която го познаваме ние, съществува едва от миналия век. Първият латексов презерватив е произведен през 1930 година, а първият гумен през 1840.

В началото на 20 век обществените хигиенни служби надделяват в борбата за забраната на употребата на презервативи от американци, в резултат на което в американските войскови части през Първата Световна Война има огромен процент заболеваемост от венерически болести - над 70%. По време на Втората Световна Война правителството настойчиво препоръчва употребата на презервативи.

Сексуалната революция през 60-те довежда до намаляване на степента на употребата на презервативи, тъй като все повече млади хора практикуват "свободна любов" - без да използват презерватив.
През 80-те е идентифициран ХИВ вирусът, предизвикващ СПИН и Здравният Инспекторат се произнася, че след въздържанието, най-ефективният метод за предпазване от заразяване с вируса е употребата на латексов презерватив при всеки сексуален акт. През 90-те на пазара започват да навлизат много нови и разнообразни видове презервативи, включително цветни, релефни, украсени, ароматизирани, с по-свободна форма и с големи размери, както и първият полиуретанов презерватив.

В наши дни обаче из секс шоповете плъзнаха какви ли не специални презервативи ново поколение, които са създадени с различни цели. Специалисти казват, че колкото по‒разнообразен секс правят партньорите, толкова по‒голямо ще е и удоволствието. Точно тези кондоми гарантират нетипичността на половия акт:

Кондом за първия секс - Това е много специален кондом. Той е предназначен само за момчета, които ще си лягат с девствени момичета. Създателите им са ги снабдили с анестетици, които намаляват болката. Тези кондоми, удължават продължителността на половия акт и са подходящи за двойки, които обичат да са по‒продължителни в сексуалните си актове.

Кондом за орален секс – Това са така наречените "апетитни" презервативи. Те се славят с вкусовите си качества. Много от фирмите добавят в смазката различни аромати на бананан, ягода, портокал, шоколад, кокос, диня и това ги прави много вкусни. Гурметата би трябвало да съжаляват, че все още не са се появили кондоми с вкус на черен хайвер или трюфели...

Кондом с допълнителна функция - Най-разпространените са тези с вибрация. В тях има вграден минивибратор, който е почти неосезаем, но все пак върши работа. Лошото е, че не могат да действат повече от 10 мин. Освен това при употребата на такива кондоми не трябвало да се ползва лубрикант, защото ги повреждал.



Кондом с фигурка
- Това са уникални презервативи, които представляват всевъзможни животинчета, зверчета, лунички, звездички и какво ли не. Не се препоръчват много, тъй като са скъпи, а пък се късат лесно. Те са по-скоро за колекциониране...

Кондом светкавица
- Още едно изобретение на съвременния бизнес. Фосфоресцирането се получавало за сметка на обработката на латекса с цинков сулфид. Тези презервативи са също толкова безопасни, колкото и другите, така че, няма място за притеснение. Увеличавали удоволствието на макс, но има опасност да се заплеснете по фосфоресцирането и да забравите за какво сте го наденали.

Течен кондом ‒ последната иновация в бранша, която е в процес на изобретяване. Целта на експеримента е да бъде създаден съвършеният презерватив на бъдещето - течен кондом във флакон, който се нанася върху мъжкия член преди акта и след изсъхването осигурявана гарантирана контрацепция и защита срещу заболявания, предавани по полов път. За да се сложи течния презерватив, било необходимо да се напъха пениса в аерозолен контейнер. След нанасянето на сместа през малки дюзи каучукът буквално се вулканизирал при стайна температура и се превръщал във фин латексов слой. След употреба той се свалял по същия начин, както и обикновените презервативи, и не се слепвал с човешката кожа. Революционно, а? Подозирам обаче, че мъжката част от човечеството няма да си падне много по този мумифициращ пениса гел.

Кондоми с лика на ГЕРБ ‒ те нито повишават либидото, нито са по‒специални, а дори се късат лесно, защото са пълен евтинджос, но имат уникална визия, изобразяваща логото на партия ГЕРБ, която излиза, че е най‒загрижена за българските младежи. Слава богу, че още няма и кондоми с лика на Бойко Борисов или други политици. Но не е късно още...



И все пак какъвто и да е презервативът, не забравяйте да го ползвате, за да не стават гафове през лятото. А накрая идва ред и на известния виц за Иванчо:
Свършила лятната ваканция и учителката накарала децата да разкажат какво са правили през нея. Едни казвали, че са били на море, други на планина. Дошъл ред и на Иванчо, който гордо отбелязал:
–Аз пък правих деца!
–Как бе Иванчо, може ли такива неща да приказваш?- отвърнала възмутената даскалица.
–Ами да ‒отговарил весело Иванчо‒ мама и тати произвеждат презервативи, а аз ходя тайно след тях и ги дупча...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7449 |11.08.2009 Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги ментим, че сме честни . 25| 14417 |03.08.2009 Разцепващо! Размазващо! Тотално яко …TIESTO! . 1| 8336 |01.08.2009 Приказни герои оживяват от пясък в Бургас . 10| 9514 |25.07.2009 Неспящ, натокан и напоркан. Що е то?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads