Реклама / Ads
2| 3596 |21.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Антон Хекимян: Ще вдигнем с 50% заплатите на непедагогическия персонал и медицинските сестри в учебните заведения

.
"За мен много важна цел е изграждането на първата в София детска поликлиника. Отваряме я в район Възраждане до края на 2024 г. Това е наш приоритет и реализацията му ще предшества, а може и да задвижи процеса по изграждането на Националната детска болница".
 

Това заяви вече в няколко медийни интервюта кандидатът за кмет на столицата Антон Хекимян. Представителят на ГЕРБ-СДС често повтаря, че работата в областта на здравеопазването е кауза и отговорност за коалицията, а откриването на модерна детска поликлиника и подкрепа за качествена доболнична помощ, чрез програма за реновиране на ДКЦ-тата в кварталите, е изпълнимо обещание.

 

Екипът, с който работи Хекимян, се ангажира да бъде продължен процесът по модернизацията на медицинското оборудване и сградния фонд на лечебните заведения.

 

Важна стъпка към изпълнението на целите в частта „Здравеопазване“ е привличането на повече млади лекари и други медицински специалисти в общинските болници: „млади таланти, кадри, които трябва да остават тук”, пояснява кандидатът за кмет. Политическата сила зад него залага в плановете си в сектор „Здравеопазване“ и продължаването на стипендиантската програма на Общината за обучение на медицински сестри, акушерки, рентгенови и медицински лаборанти, фелдшери и рехабилитатори. Предвид анализите на експерти по здравни грижи, че в България се наблюдава кадрови дефицит от точно такъв медицински персонал и липсата му рефлектира върху пациентите, създаването на програма за повишаване и подпомагане на квалификацията и задържане на различни специалисти, е безспорна необходимост.

 

Сред поставените управленски цели е и развиването на програмите за превенция на най-често срещаните заболявания. Това ще се осъществява съвместно с големите общински и държавни болници. „Акцент в работата ни е здравето на децата и учениците, като организираме скрининг за очни заболявания и гръбначни изкривявания при различните възрастови групи“, съобщават от екипа на Антон Хекимян.

 

Представители от отбора на номинирания за кмет предлагат също и предоставяне на безплатна психологическа помощ за хората с онкологични заболявания и техните близки в общинските болници. А местата с автоматични външни дефибрилатори в столичното метро и в обществените обекти с голям поток от хора ще бъдат увеличени. С тези уреди дори неспециалисти ще могат да спасяват човешки животи.

 

В радиодебат с един от опонентите си за кметския стол в София, Хекимян коментира и необходимостта да бъдат изградени общински хосписи за възрастните хора. 

Продължава и разширението на капацитета на социалните услуги за деца и възрастни с физически увреждания, със затруднения в развитието, за претърпелите насилие, за хората без дом и нуждаещите се от подкрепа. Предоставянето на правна помощ на жертвите на насилие е приоритетна задача в работата през следващия мандат. Залага се и на активното партньорство с неправителствените организации, защото техните специалисти притежават богат опит и ценни умения. Програмата „Асистент за независим живот“ с предоставянето на различни видове асистенти на хора в неравностойно положение също продължава.

 

Политическата сила, издигнала кандидатурата на Хекимян, гарантира също финансирането на програмата за подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки, като допълваща дейността на Националния център по асистирана репродукция.

 

„Политиката ни за здравето е много важна и касае много хора, включително и най-малките. Ще вдигнем с 50% заплатите на непедагогическия персонал и медицинските сестри в учебните заведения”, показва ангажираност и към заетите с детското здраве екипи в столичните учебни заведения Хекимян.

 

„Знаете, че съм устремен в битката да дам най-доброто от себе си за града, за София“, заявява в телевизионно интервю в началото на месеца Антон Хекимян. В предаването казва още, че „в Общинския съвет трябва да се изгради истинско управление, което да поеме отговорност. Борим се за мнозинство, за да продължи промяната в София.

 

Много неща трябва да бъдат довършени, продължени. Ще работим за мнозинство, което да поеме пълната отговорност”, дава заявка за активна работа Хекимян – по темата със здравеопазването, както и по всички други приоритети, заложени в програмата му за осъществяването на един успешен четиригодишен мандат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4220 |20.10.2023 Васил Терзиев: Единствената подкрепа, от която имаме нужда, е тази на хората . 0| 4330 |20.10.2023 Християн Кускунов: Ако стана кмет на Елхово, ще разчитам на експертите в администрацията . 0| 4204 |20.10.2023 Васил Терзиев: Случаят “Топлофикация” засяга всички, защото влияе и на здравето, и на джоба ни . 0| 4264 |20.10.2023 Националният щаб на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ подаде 16 сигнала за съмнения за купуване на гласове в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads