Реклама / Ads
3| 4138 |06.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Антон Хекимян: София може да се превърне в лидер в равойната дейност в областта на високите технологии

.
 

С тези думи кандидатът за кмет на София Антон Хекимян се обърна към представителите на най-голямата работодателска организация в страната – КРИБ и подчерта, че Общинският съвет и целият екип на столична община ще продължи конструктивното и успешно сътрудничеството с бизнес съвета като го направи още по-активно и с тясно взаимодействие.

 

„Районът на Кремиковци е истинско бижу не само за София, а и за всяка една европейска столица. Северните части са изключително важни за развитието на града и добрата инфраструктура.“, допълни още той.

 

Според управленския план на Хекимян и екипа му, приоритет на бъдещия заместник-кмет по финансовата част ще бъде привличането на инвестициите и още по-тясното сътрудничество с бизнеса. Друга основна идея в програмата за решаване на проблемите на София е ограничаване на застрояването, особено за отстоянията между съществуващите сгради и новостроящите се.

 

 По отношение на чистотата на въздуха, Антон Хекимян заяви пред КРИБ, че София е обградена от планини и географски е предразположена въздухът да е замърсен, но по този наболял проблем продължава да се работи: „Има програма, която е действаща за това 13 000 домакинства вече да имат отоплителни уреди, които не са на твърдо гориво. Още около 30 000 ще се добавят в тези програми. А проблемът с автомобилите следва да бъде решен на национално ниво. Ограничение за автомобили, които замърсяват, ще влезе в сила още от декември 2023 година.“, каза още кандидатът за кмет от ГЕРБ. Той добави също, че предстои „да увеличим наземния градски транспорт и да го направим още по-привлекателен, за да може хората да искат да се качат на него и да знаят, че по-бързо ще стигнат така, отколкото с кола.“

 

Сред идеите, които Хекимян иска да развие в следващия управленски мандат, е благоустрояването на междублоковите пространства. „Трябва да си дадем сметка, че много голяма част от междублоковите пространства са се превърнали в т.нар. „кални площи“. В следващата програма сме заложили 100 кални площи да бъдат премахнати и благоустроени. Така, че да може да се паркира на чисто, а не калта полепнала по гумите да се превръща в прах“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3579 |27.10.2023 Ваня Григорова пред граждани в кв. "Дружба": Излезте и масово гласувайте в неделя за №86 . 1| 3571 |27.10.2023 Иван Таков: Сега разбрахме защо ни говореха за предизвестен вот в София, с активност ще разглобим Сглобката в неделя . 1| 3589 |27.10.2023 Васил Терзиев: Досега потенциалът на София се разпиляваше. Ние ще го реализираме . 1| 3657 |27.10.2023 Иван Таков призова: Да бъдем активни и да гласуваме с хартиена бюлетина срещу сглобката в неделя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads