Реклама / Ads
3| 3879 |22.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Борис Бонев: Едни хора 15 години повтарят “тук е така”. Но ние можем повече

.
Водачът на листата за общинските съветници на местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)” Борис Бонев заяви, че изборите на 29 октомври са знак може ли София да се управлява по друг начин. “Има хора, които единствено повтарят “тук е така”. Като сме в задръстване, когато търсим паркоместа, като се спъваме по улиците - отговорът е “тук е така”.
 

И тези кандидати твърдят, че не може да е по-добре, защото те го правят така от 15 години. Но ако те не могат, ние можем”, категорично заяви Бонев в ефира на БНТ.

 

Той добави, че идната неделя е ключовият ден за всеки, който не се примирява, че в София е така. “Няма друг ден, няма поправителен изпит. В неделя се избира общинският съвет и за това втори тур няма. Аз познавам София като собствената си длан. Мен не могат да ме излъжат - нито фирмите, нито администрацията, нито хората с фалшивите си обещания. От “Спаси София” познаваме всеки проект и решение, ние сме хората, които живеят с проблемите на града ден след ден вече 14 години”, каза Бонев. Той призова гражданите да не пропускат да гласуват масово на 29 октомври.

 

“Никога не сме подвеждали хората и сме подготвени да управляваме почтено. Разчитам, че хората няма да гласуват под команда, защото гласуването под команда на избори води до гласуващи под команда в Общинския съвет. Не позволявайте да ви убедят, че “тук е така” и че всички са неспособни и крадливи. Аз съм спечелил доверието на гражданите на база 14-годишен път”, обясно той.

 

Бонев даде и конкретни обещания за решителни стъпки напред. Като стратегически приоритет той определи строителството на 20 нови етажни паркинга, както и изграждането на модерен скоростен трамвай по бул. “Тодор Каблешков”, между бул. “Цар Борис III” и Студентския град. “Ще свържем десетки презастроени квартали и няколко станции на метрото с бърз и удобен транспорт в периферията. С това около 65 000 граждани всеки ден ще могат да се придвижват бързо без да преминават през центъра”,  обеща Бонев.

 

Паралелно с подобряването на градския транспорт от коалицията предвиждат и сериозни инвестиции за решаване на проблема с паркирането. В програмата са заложени изграждането на 4 паркинга в широкия център и реформа на платената зона, така че всички приходи да отиват за строителство на нови паркинги. “Предвиждаме и намаляване на служебните абонаменти, с което ще освободим около 1000 допълнителни места в центъра, специални места за доставки, както и за живущи. Вече сме идентифицирали и терени за монтажни паркинги в кварталите. Те се строят бързо и евтино, утрояват броя места и щадят околното пространство. Кошмарното обикаляне в търсене на места за паркиране и спиране върху тротоарите трябва да спре”, категорично заяви Бонев.

 

Според плана първите многоетажни паркинги трябва да бъдат изградени в големите квартали като “Младост”, “Люлин”, “Овча купел” и “Красно село”. “Най-важното е инвестициите в инфраструктурата да стигнат до кварталите, защото градът трябва да е еднакво уреден, независимо дали живеем в центъра, “Люлин” или “Младост”. Ако не променим дисбаланса, София ще остане разделена на презастроена южна част и изоставена северна. Време е нуждите на гражданите да бъдат във фокуса на всяко решение и инвестиция”, завърши Борис Бонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3638 |22.10.2023 Продължаваме работата по изграждането и реновирането на спортните съоръжения в училища, зали и паркове, обещава Хекимян . 0| 3679 |22.10.2023 Владислав Николов: Мога да променя битието на Плевен в положителна посока . 1| 3808 |21.10.2023 Ваня Григорова: Необходима е промяна във философията на управление на столицата, истинските демократи сме ние . 4| 4699 |21.10.2023 Новият площад “Възраждане” - с 500 подземни паркоместа и парк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads