Реклама / Ads
0| 3705 |25.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Данаил Димов: Ще работя гласът на софиянци да се чуе в Общинския съвет

.
Данаил Димов е юрист, притежава магистърска степен по право от СУ „Св. Кл. Охридски“, както и магистърска степен по икономика, специалност „Счетоводство и контрол“ от УНСС.
 

Интересите му са в областта на търговското право, правото на ЕС и финансите. Има дългогодишен опит като адвокат и юридически консултант на големи международни компании от ЕС, САЩ и Китай. Участвал е пряко в управлението на големи търговски дружества, занимаващи се с изграждането и експлоатацията на национално значими проекти в София – начело на екипа, създал проекта за бившата зала „Арена Армеец“ от нулата, изп. директор на дружество „Спортни имоти Българска армия“ АД, изграждащо новия стадион на ЦСКА, председател на СД на „Национална спортна база“ АД. Притежава значителен опит в сферата на здравеопазването и в областта на защита правата на пациентите в България, осигуряването на иновативни терапии за пациенти в нужда, както и в разработката на различни модели и правно нормативна рамка за лечението на редки заболявания. Председател е на УС на Асоциация „Наследствен ангиоедем“ – организация за защита правата на пациентите. Зам.-директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“.

 

Данаил Димов е водач на листата с кандидати за общински съветници на коалиция „Заедно за силна община“

 

Г-н Димов, защо се кандидатирате за общински съветник?

 

С годините все повече в мен се натрупа разочарование от начина, по който се управлява София! Въпреки усилията ми да изградя за мен и семейството ми един приличен и спокоен начин на живот, средата, която ни заобикаля, в годините се оказа липсващата компонента за постигане на тази цел. Според мен въпреки някои положителни промени в София през последните десет и повече години, столицата като цяло не се превърна в по-добро място за живот и за това носи вина общинската администрация, начело с кмета на града и общинския съвет. Мястото, на което следва да се вземат важните за града решения, е Общинския съвет. Общинският съвет е органът, който трябва да контролира и кмета на града. В годините обаче у мен остана усещането, че най-важните решения за града се взимат на тъмно, без гражданите и жителите на София да са поне наясно с тези решения и това, което предстои и което е по-лошо, че тези решения се вземат от някакви задкулисни икономически кръгове, а не от органа, който е призван да ги взема – ОС. Ето това са неща, които бих искал да променя и за това бих съсредоточил всичките си усилия, ако бъда избран за общински съветник. Нашата коалиция „Заедно за силна община“, която е с номер 13 на изборите на 29 октомври има подробна програма с конкретни решения по най-наболелите, според нас, проблеми на София. Ясно ни е, че като сравнително малък политически субект, ние даже и да присъстваме в СОС трудно бихме успели да наложим нашите решения на тези проблеми. Но това което смятам, че е важно, е да има повече информираност и гласност за решенията на ОС сред гражданите на София, те да могат да чуят различни мнения и предложения за решения. Тази информираност ще създаде една подходяща среда за изява на гражданското общество и натиск върху общинската администрация за вземане на правилните за града и жителите му решения. Макар и малка, това според мен ще бъде важна и решаваща крачка към града, в който всички ние искаме да живеем. За мен няма по-силен лост от натиска на гражданското общество за постигане на тази цел. За постигане на тази прозрачност и отвореност към гражданите, в случай, че бъдем избрани в Общинския съвет, в нашата коалиция „Заедно за силна община“ сме планирали ежемесечни публични отчети към нашите избиратели, постоянно действаща приемна за граждани и редовно медийно оповестяване на тези проекти за решения на Общинския съвет, които засягат най-широк кръг от хора.  

 

От позицията на натрупания в годините опит виждам много възможности за развитие на града към по-добро, които до момента не са използвани или са слабо използвани. София има огромни богатства – минерални води и прекрасна планина, която е на една ръка разстояние, но в същото време и двете са трудно достъпни и непознати, особено за по-младото поколение софиянци. Тъй като имам опит с големи и значими обществени проекти на територията на София, смятам, че е крайно време когато се обсъждат такива проекти и се вземат решения за тях, да се дава възможност на всички жители на града да изразят мнението си по важните въпроси. Практиката до момента показва, че поради липса на достатъчно информираност, такива проекти и решенията, които ги касаят, не достигат до широкия кръг заинтересувани лица. Това дава възможност за изява на много малки групи от граждани, които успяват да наложат своите виждания и интереси, като в много случаи тези интереси очевидно не съвпадат с интересите на мнозинството от жителите на София или очевидно, поне за мен, представляват открит лобизъм за определени икономически интереси на много тесен кръг лица. Включването на повече хора и мнения при вземането на тези решения ще доведе до положителен ефект за по-голямата част от жителите на София.

 

Много неизползвани възможности има и в сферата на общинското здравеопазване. Това е нещо, което познавам и мога да бъда полезен с опита и експертизата си. Не знам, дали повечето от софиянци си дават сметка, че при такава широка мрежа от общински здравни заведения в София, без адекватна медицинска помощ са оставени даже най-големите училища в София и това доведе до редица фатални случаи в последните години, в които загинаха деца. Това е проблем, който стои нерешен с години, а при достатъчно експертиза и желание, общинската администрация има всички необходими лостове да го реши.  

 

И като финал, ако трябва да кажа какво първо бих направил за София, ако можех, ще споделя една моя отдавнашна мечта. Винаги, когато наближат най-светлите християнски празници – Коледа и Великден, се питам как може само в София – европейска столица, на държава люлка на православното християнство, да липсва празничният дух и настроение. Когато пътувам из други европейски градове в този период на годината, сравнението с тамошната атмосфера неизбежно води до огромна горчивина и съжаление за това как изглежда София. Затова и с оглед на предстоящите Коледни празници, ако можех, бих подарил на всички софиянци една истинска празнична коледна атмосфера с подходящо и цялостно декориран в коледни одежди град. 

 

Коалиция „Заедно за силна община“ е с номер 13 в интегралната бюлетина, а аз Данаил Димов съм с преференция 101.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3700 |25.10.2023 Митко Синабов: С номер 13 може да се направи най-добрият избор за бъдещето на Кърджали . 0| 3601 |25.10.2023 839 млн. лв. инвестиции във ВиК мрежата според програмата на Хекимян за София . 5| 3840 |25.10.2023 Васил Терзиев: София трябва да бъде управлявана от хора, които я обичат . 0| 3586 |25.10.2023 Пенчо Милков: Ще работим активно за благоустройството на малките населени места от община Русе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads