Реклама / Ads
0| 4801 |06.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Данаил Димов, „Заедно за силна община“: Срамно е в 21 век в европейска столица да се радваме на асфалт

.
Коалиция „Заедно за силна община“ считаме, че сме индивидуализирали и сме припознали основните проблеми на София и имаме конкретни решения на тях. Ще се радваме ако нашите съграждани ни дадат своето доверие и ни изберат за общинския съвет. Обещаваме не просто да работим, а да им даваме ясна отчетност, защо това е нещото което се губи към настоящия момент. Това каза по време на предизборен дебат по БНТ водачът на листата с кандидати за общински съветници Данаил Димов на КП „Заедно за силна община“ в София.
 

„Ще се отчитаме ежемесечно пред тях, ще имаме отворена приемна, за да сме близко до техните проблеми и ще дадем всичко от себе си. Ясно е, че сами едва ли ще успеем, но поне техният глас – на нашите избиратели ще бъде чуван в общинския съвет“, заяви Димов.

 

 „Основните проблеми на София зависят не само от решенията на местната общинска администрация, а са обвързани с националната политика“. Кандидатът за общински съветник даде за пример как могат да се осигурят терени за изграждане на нови ясли и детски градини, като заяви, че е ако е необходимо ще бъдат закупувани частни имоти.

 

Друга тема, която коментира са ремонтите. „На хартия има много разписани механизми за контрол на качеството, има ги и хората назначени на съответните позиции, но тук отново опираме до човешкия фактор и до контрола на кмета на съответната община, зам.-кмета по строителство“.

Димов даде за пример ремонта на жълтите павета, който стана пословичен.

 

„Заедно за силна община“ ще работим, за да няма скрити решения и обсъждания в общинския съвет от гражданите“, категоричен е водачът на листата с кандидати за общински съветници.

 

Според кандидата на „Заедно за силна община“ общинската администрация е съсредоточила своите усилия върху големите проекти - метрото, големите инфраструктурни проекти, въпреки че са били извеждани като приоритет малките квартални улички и кварталите. „Те останаха встрани от този процес“.

Данаил Димов даде за пример, че живее в един от кварталите с едни от най-високите местни данъци и такси и съседната улица на неговата, която е не повече от 100 метра е получила асфалт едва преди месец, най-вероятно заради предстоящите избори. „Хората се радваха като деца. В 21 век, да се радваме на асфалт в европейска столица е срамно. Срамно е за общинската администрация и за всички нас“.

 

Кандидатът за общински съветник Данаил Димов изрази мнение, че, за да има прозрачност в административната дейност е необходима електронно управление и дигитализация на административните услуги, за да се спазват сроковете и да е видно докъде е стигнала процедурата. „Всички обсъждания по значими обществени проблеми, включително в общинския съвет и в комисиите трябва да са публични, за да се даде достъп на гражданите да участват и да се чува тяхното мнение“.

 

„Ние от „Заедно за силна община“ сме решили ако бъдем избрани в общинския съвет да се отчитаме редовно пред своите избиратели. Ще даваме ежемесечен отчет за всички решения, които са взимани в общинския съвет, включително ще отворим и приемна за избирателите, за да може да ги изслушваме, да не губим връзка с тях и да знаем какви са текущите им проблеми, които ги притесняват. Връзката с хората е много важна, защото в един момент общинската администрация започва да работи по собствен график и не винаги приоритетите се припокриват с тези на гражданите“, каза Димов.

По думите му общинското здравеопазване не е в много добро състояние. „Има ниша, която може да запълни този сериозен пропуск, който съществува изобщо в системата на здравеопазването, а именно доболничната помощ“.

 

Димов даде пример с това, че общината е собственик на редица ДКЦ, от които единствено и само взима наем от кабинетите. „Там няма целенасочена общинска политика. Да не говорим за училищата и детските градини. Училища с по 1300-1400 ученика дори нямат медицинска сестра“.

Той припомни, че през последните години са загинали деца поради липсата на бърза и спешна компетентна реакция, както и липса на квалифициран медицински персонал на място в училищата. „Това е едно от нещата, с които общинската администрация трябва да се заеме“.

 

Данаил Димов каза, че ДКЦ-тата трябва да започнат да работят като истински общински лечебни заведения, а не да са наемодатели.

 

Водачът на листата с кандидати за общински съветници в София Данаил Димов призова на 29 октомври столичани да гласуват за КП „Заедно за силна община“ с №13.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4505 |06.10.2023 Повече детски градини и ясли и по-добра жилищна политика за столицата са сред приоритетите на Ваня Григорова . 4| 4607 |06.10.2023 Пенчо Милков и кандидатите за общински съветници се срещнаха с пенсионерите от клуб "Дружба" . 3| 4334 |06.10.2023 Антон Хекимян: София може да се превърне в лидер в равойната дейност в областта на високите технологии . 1| 4773 |06.10.2023 Васил Терзиев: С инвестиции в култура и образование ще развием по-модерно, по- мислещо общество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads