Реклама / Ads
10| 3789 |18.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Пенчо Милков: В Русе расте едно ново поколение деца

.
„Не само доходите са фактор за едно младо семейство, за да остане в родния град. С екипа ми положихме основи, които във времето ще дадат положителен резултат. Предоставяме финансова помощ за всяко второ дете и близнаци, осигурихме единно меню във всички детски градини, въведохме безплатни детски прегледи на очи и зъби в детските градини и яслите. Във всяка детска градина децата изучават роботика, а в началните класове осигурихме безплатни часове по софтуерно кодиране в самото училище, с което децата разширяват кръгозора си от най-ранна възраст".
 

Това заяви кандидатът за кмет на община Русе Пенчо Милков и допълни:

 

"Така улесняваме и родителите, за които не е нужно да влагат допълнително време и ресурси за извънкласни дейности“.

 

В среща със служителите на „Труд“ АД той разясни мерките, заложени в подкрепа на родителството и визията за разширяването им през следващите 4 години.

 

„Това е невидимо благо, което във времето дава ефект. Грижим се и възпитаваме едно ново поколение деца, без значение от произхода им, социалния статут и това къде живеят. Искаме да създадем еднакво добри условия за всяко дете“, допълни той.

 


.

 

Кандидатът на МК „БСП за България“ отбеляза още, че средата в кварталите е от ключово значение за подобряване стандарта на живот на русенци. Екипът е осигурил над 21,5 млн. лв. общинско, държавно и кредитно финансиране, с което непрекъснато се обновява градската среда – фокусът е върху паркове, градини и междублоковите пространства. За 4 години с нови паркинги бяха обновени над 90 жилищни блока, извършени бяха ремонти на настилките и осветлението в двата парка, градинката при площад „Дунав“, пл. „Д-р Мустаков“ и други публични площи. Задействани са процедурите и вече текат дейностите по първите няколко от общо 29 улици, които ще се ремонтират основно с кредитни средства. С държавни пари пък се работи по платната и тротоарите на ул. „Плиска“, предстоят „Тулча“ и „Досростол“, а „Солун“ вече е обновена.

 

С гласувания бюджет бе създаден и специализиран фонд, с чиито средства да се създава ежегодно достъпна градска среда за хора със затруднено придвижване и майки с колички.

 

Сред приоритетите на Пенчо Милков за следващите 4 години е подкрепата за родителството да продължи и да се разшири, вкл. чрез програма в подкрепа на кърменето, увеличаване на средствата за асистирана репродукция, разширяване на социалните услуги за деца със специални потребности, с изграждането на започнатите общински басейни и въвеждане на безплатни часове по плуване за учениците от различни възрасти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3730 |18.10.2023 Васил Терзиев: Моята цел е да направя така, че младите хора да остават тук . 2| 3690 |18.10.2023 Владислав Николов, кандидат за кмет: Обещаваме по-малко да говорим повече да работим за Плевен . 1| 3699 |18.10.2023 Как доскорощният телевизионер и настоящ кандидат за кмет Хекимян си представя една уредена София? . 0| 3759 |17.10.2023 Събития от предизборната кампания на МК „БСП за България“ в София 18 октомври 2023 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads