Реклама / Ads
0| 3629 |22.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Продължаваме работата по изграждането и реновирането на спортните съоръжения в училища, зали и паркове, обещава Хекимян

.
Източник: БГНЕС
„Насърчаваме развитието на детско-юношеския и масовия спорт, като изграждаме нови спортни игрища, зали и физкултурни салони в училищата. Децата трябва да имат възможност да спортуват близо до домовете си“, дава заявката си за грижа за здравето на различните възрастови групи кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. Това е така, защото сред приоритетите в програмата му за управление на София през следващия мандат сериозно място заема подпомагането на спорта.
 

Хекимян гарантира, че с неговия избор за столичен кмет, работата по облагородяването на междублоковите пространства в кварталите ще продължи, за да могат да бъдат изградени там още детски и спортни площадки, както и фитнеси на открито. Модернизацията на спортните обекти и съоръжения прави възможен достъпът на младите софиянци и техните семейства до търсеното от тях здравословно физическо натоварване.

 

Защо това е важно?

 

Защото се говори постоянно, че българите сме болни, а децата ни са обездвижени и затлъстели. Колко родители обаче могат да си позволят да запишат малките на допълнителен и извънучилищен спорт, който освен, че е скъпа дейност, изисква и свободен възрастен на разположение, отговарящ за навременния и безопасен превоз на детето от точка А до точка Б из големия столичен град?  Когато обаче дворовете на училищата и близките паркове и градинки предлагат подходящи условия за физическа активност, то тогава Общината се грижи не само за развитието на нови спортни таланти, но и за отглеждането на здрави деца. „Затова в нашата програма сме заложили като акцент и изграждането на спортни зали и игрища. Тези инвестиции са инвестиции в здравето на децата“, пояснява Хекимян и изрежда:

 

 „Изграждаме шест нови спортни зали в дворовете на 2 СУ в район „Витоша“, 51 СУ в квартал „Красно село", 55 училище в район „Студентски“, 56-то и 79-то училища в „Люлин“, 144 СУ в район „Младост“.

 

Политическата коалиция, издигнала името му за кмет на столицата, продължава и програмата за основни ремонти на училищните спортни салони. В момента се приключва работата по спортния салон на 100 ОУ "Найден Геров" в Сердика, с което успешно се завършва програмата за осигуряване на физкултурни зали за всички общински училища в София.

 

Мотото „София – град на децата и младите хора“, заложено като приоритет в управленската програма на Антон Хекимян, не е просто празен набор от добре подредени думи. Доказано вече се обръща внимание върху разширяването на програмите за безплатни спортни занимания, предвидени за децата със специални потребности в общинските спортни обекти.

 

А именно - завършват се четири нови спортни зали, чиято реализация е съвместно с различни федерации и клубове. Това са:

 

1.       Нова многофункционална спортна зала в Слатина - с баскетболни игрища, игрища за скуош, волейбол, футбол, зали за други спортове и фитнес зала. Това се прави заедно със спортен клуб „БУБА баскетбол“.

2.       Нова многофункционална сграда за спортна гимнастика в Лозенец, съвместно със спортния клуб на гимнастика ни Йордан Йовчев.

3.       Възстановяване на стадиона в квартал Горубляне, който ще разполага с четири игрища за мини футбол, писта за лека атлетика и спортна площадка. Този проект е съвместно с Българската асоциация по мини футбол.

4.       Изграждане на нови спортни игрища за тенис на корт и футбол в Люлин. Работи се съвместно със Спортен клуб „Витоша спорт 2015“.

По темата “спорт и политика” е важно да се добави, че в програмата за управление на София съществено внимание се отделя и на масовия, и на спорта за високи постижения, на професионалния, на елитния. В тази връзка и съвместно с Националната спортна академия тече и обновяването и освежаването на спортната база на Академията. Подпомагат се също така основните ремонти и реконструкцията на стадионите на „Левски“ в парк „Герена“ и на ЦСКА в Борисовата градина.

 

„Завършваме и скейтпарка в Северен парк. А на територията на Западен - изграждаме първите изобщо в България игрища за паркур и диск голф. Западният парк ще се превърне в площадка за републикански и световни купи, състезания и спортно-културни събития. Ще има изградено игрище за лакрос, бейзбол, крикет", завършва с ентусиазъм разказа си по работата върху изграждането на спортни игрища на открито Антон Хекимян.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3667 |22.10.2023 Владислав Николов: Мога да променя битието на Плевен в положителна посока . 1| 3796 |21.10.2023 Ваня Григорова: Необходима е промяна във философията на управление на столицата, истинските демократи сме ние . 4| 4692 |21.10.2023 Новият площад “Възраждане” - с 500 подземни паркоместа и парк . 1| 3738 |21.10.2023 Ваня Григорова: София изгуби 165 млн. лв. европейско финансиране заради неизградената RDF-инсталация за производство на енергия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads