Реклама / Ads
5| 12555 |18.11.2015 НОВИНИ

Фрог алармира: Четири убийства поръчал Туцо от „Килърите”, твърди свидетел

.
Янко Попов-Туцо
Четири убийства е поръчал осъденият по делото „Килърите” Янко Попов-Туцо на свидетеля Борислав Йорданов-Боби Кърпата. Това става ясно от свидетелските му показания, дадени под клетва пред Шуменския окръжен съд.
 
Въпреки страховитата информация за Туцо, от вчера той е на свобода срещу 30 бона гаранция. Попов вече е изтърпял част от наказанието си, което е 5 години лишаване от свобода. Очаква се Варненският апелативен съд да се произнесе относно 17-годишната му присъда, дадена на първа инстанция за убийството на Румен Рачев. До тогава Янко Попов ще се разхожда на свобода и ще прави каквото си иска. Според разследващи той е способен да организира бягството си, тъй като е един от близките съратници на сръбския наркобос Сретен Йосич. Нещо повече, има възможностите да отмъсти на хората, които го тикнаха зад решетките, което е още по-сериозен проблем.

В папките по делото са „заключени” смразяващите показания на Боби Кърпата срещу Туцо. В тях последователно и с подробности се разказва как членът на бандата е давал заръки да бъдат убити бившия президент на “Локомотив”-Пловдив Николай Попов-Мартеницата, Юри Галев, Жеко Полицая (Веселин Жеков, б. р.) от Варна, а също и Петър Гуцалски, шеф на “Бороспорт”.

Първата поръчка била за Мартеницата през 2005 г. Именно Туцо снабдил Кърпата с “Макаров” със заглушител и му показал къде живее Мартеницата. Туцо каза, че дължи пари. Той не ми каза точно защо. Защото аз го попитах: „Защо пък Мартеницата?. Вика: „Дължи пари на много хора”, твърди Боби. Туцо нямал снимка, затова завел Кърпата в хотел “Хилтън” и му посочил нароченият за убиване. Наемникът обаче се забавил, като повече от месец се криел от Туцо. През това време Мартеницата бил убит, като според Боби за смъртта му били платени 50 000 долара от пловдивски бизнесмен. Самият той получил 7000 долара, макар преди това Туцо да му обещал 20 000. „Туцо ми вика: „Много хора са на клона. Пък и много време се забави с поръчката, затова толкова”, разказва свидетелят. Пистолетът бил хвърлен в река, в течаща вода. Свидетелят разказва подробно и за това как Янко Попов му дал два гранатомета, за да извършва убийства с тях. те били изпробвани на кариера край Костенец.

В Златни пясъци в дома си трябвало да бъде убит и Жеко Полицая по поръчка на Туцо. Със снайпер с оптика ми беше казано да го направя. Яни и Янко двамата ме викнаха в Пасарел и ми казаха, че има работа във Варна, тоест Златни пясъци, трябва да бъде убит Жеко-Полицая, тъй като бил прокурорски свидетел, разказва Кърпата. Янко му показал снимка, за да е наясно по кого ще стреля.

Следват две нови поръчки за екзекуции, дадени от Янко Попов-Туцо. По думите на Боби те дошли по едно и също време. Става дума за Юри Галев и Петър Гуцалски.

В края на 2009 г. дошла "офертата" за Юри Галев. Но няколко дни след това Боби бил задържан. От ареста поискал среща със софийския прокурор Чавдар Ангелов и му разказал за готвеното покушение срещу Галев, но магистратът не му обърнал внимание. След 5 месеца поръчката била изпълнена от друг килър.

Свидетелят казва също, че имал поръчка и за Петър Гуцалски и още пазел пушката, с която трябвало да го убие. То беше в един период, когато беше и Юри Галев. Паралелно във времето бяха и двамата. Студено беше, когато беше Гуцалски и когато ходихме до Равно поле с Янко. Янко Попов ми даде пушката. Той беше поръчал да убия Гуцалски, шефът на „Борспорт”, като ми показа къщата горе в Самоков, където живее той. В Равно поле пък ми показа кой е човекът. Боби твърди, че Туцо е гледал на него като на човек за всичко, защото 5 г. е служил във френския легион.

Относно връзката на Туцо със сръбския наркобос Сретен Йосич, Кърпата разказва: „ Да, познава се със Сретен Йосич. Това знам от Янко. Той ми казваше, че Петър /б. а. Сумиста/ е свършил работа на Сретен, много сериозна работа. Не казваше каква работа. Вика: Боби, ти се излагаш. Нищо не вършиш.

Как Туцо излезе от ареста вижте ТУК
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9322 |18.11.2015 Фрог научи: Полковник поема военното разузнаване от Йордан Бакалов . 7| 7649 |17.11.2015 Фрог научи: Сливат НАП и Митниците . 7| 6602 |17.11.2015 Само във Фрог: Близък на КОЙ прокурор прати сигнала за ваксините при арменския поп . 1| 6664 |17.11.2015 Фрог око: Смърт застига ключовите свидетели по знакови дела в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads