Реклама / Ads
12| 7852 |13.01.2012 НОВИНИ

1000 лв. за погребение и ден на траур в памет на Мирослава

.
Убитата Мирослава от Перник
Днес в Перник се свиква извънредна сесия на общинския съвет, на която ще се приеме декларация, осъждаща отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава. Това обяви председателят на Общинския съвет Владислав Караилиев.
 


На сесията ще бъде гласувана и помощ от 1000лв. на семейството на убитото момиче за погребението й и ще бъде обявен ден за траур.

Както е известно, вчера бе открит трупа на 17-годишната Мирослава, която изчезна преди около два месеца. Единият от похитителите – Стойчо Стоев – Чочо, се самоуби, а другият – Миро, е в ареста.

 

След направеното разкритие кметът на града Росица Янакиева призна, че перничани са притеснени от случилото се и не се чувстват спокойни в ежедневието си.

“Перничани са разтревожени, че по подобен начин приключи този тежък криминален случай, но той прави някои изводи в притесненията на всеки за неговите деца, в притесненията за това, че не се чувстваме спокойни и сигурни в ежедневието си, допълни тя. - Трябва да търсим причината и в това, че общественият ред и сигурността не са във вида, в който трябва да бъдат. Както и респектът, който трябва да изпитва всеки български гражданин пред органите на реда. Не става въпрос само за МВР, а и за другите органи, които са отговорност за сигурността - прокуратура, съд, ДАНС. Смятам, че има още какво да се желае в работата и в еднопосочността на действията им - точно в областта на превенцията.”

Янакиева каза още, че бедността е една от причините за увеличаване на битовата престъпност в региона през последните години и се посяга вече дори на елементарно имущество.

Попитана дали вече има разкрития след обира на дома й през май миналата година, Росица Янакиева призна, че повече от половин година след кражбата няма никакъв резултат от търсенето и разследването. „Даже получих писмо от Районната прокуратура, с което ме информират, че ще върнат отново за доразследване случая срещу неизвестен извършител”, посочи кметът на града.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 10658 |13.01.2012 Замесен ли е и 3-ти човек в убийството на Мирослава? . 46| 6456 |12.01.2012 Стойчо и съучастникът му убили Мирослава за пари . 54| 10272 |12.01.2012 Майката на Мирослава: Полицията нищо не свърши... . 101| 17286 |12.01.2012 Борисов: Убийците на Мирослава са нейни близки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads