Реклама / Ads
44| 10681 |13.01.2012 НОВИНИ

Замесен ли е и 3-ти човек в убийството на Мирослава?

.
убитата Мирослава от Перник
Може би в отвличането и убийството има замесен и трети човек; но всичко това говори за голям срив на ценностната система и неадекватни обществени реакции, отбеляза журналистът О. Стефанов. Версията за самоотвличането на Мирослава в чужбина била за заблуда и успокоение на извършителите, обясни психолог.
 

Още от самото начало хвърлихме неимоверни усилия за определяне на основната хипотеза, по която да работим, обяви по ТВ7 един от основните профайлъри, работил по случая с изчезналата Мирослава от Перник.  Полиграфски изследвания били направени още в самото начало в Перник и била отхвърлена възможността да е участвал някой от семейството или да става дума за самоотвличане. Стойчо попаднал в полезрението от самото начало, с него били провеждани разговори; още тогава основна версия била за извършител, близък до семейството. Става въпрос за пари, потвърди и профайлърът. Стойчо казал, че първоначална цел бил братът на Борислав, приятел на Елеонора, сестрата на жертвата, подготовката траела 2 месеца, Стойчо спрял да му е шофьор. Братът обаче нямал постоянни навици, които да гарантират сигурен успех. Затова се спрели на Мирослава, също близка до Борислав.

Версията за самоотвличането на Мирослава в чужбина била за заблуда и успокоение на извършителите; да покажат грешна хипотеза.

Ангажираните по случая са работили под голямо напрежение, затова са изпуснали Стойчо да се самоубие, каза профайлърът. Работейки с него, не забелязахме никаква нотка на съжаление или разкаяние; бил егоцентричен, нарцистичен, нетърпящ поражения. Не разкаянието, а издънката го е накарала да се самоубие.

Това е нещо ужасно, а това, че е възможно да стават такива отвратителни престъпления говори за голям срив на ценностната система и неадекватни обществени реакции, обяви журналистът Огнян Стефанов, който от самото начало на случая беше близо до семейството. Ако бяхме станали свидетели на справедливи присъди по процеса Наглите, това можеше и да не стане. Обществото не е видяло възмездие и справедливост.

Научихме, че вторият задържан, Мариян, бил в близки приятелски отношения с Илиян Тодоров, задържаният за убийството пред дискотека Соло, който беше оправдан, каза още О. Стефанов. Факт е, че навсякъде съществуват психопати, но ние ще проверим кога Мариян ще получи присъда, защото забавянето демотивира обществото, категоричен беше журналистът. Той предположи, че е възможно да има замесен и трети човек. В разговора по телефона, когато вече отвлечената Мирослава се обажда на сестра си, тя казала, че бил замесен и полицай, напомни Стефанов. Искам това да се изясни на българското общество, да се каже дали думите са изречени под натиск, настоя той. Хора се представят за полицаи, през годините започва да се наслагва представата, че престъпници се представят за полицаи и това трябва да се изясни, заключи Стефанов.

Бащата на момичето разказа в пряко включване, че видял тялото на дъщеря си, добави, че вероятно 50 на 50 то е нейното. Той отново каза, че според него едва ли отвличането е било за пари, "ние сме средностатистическо семейство - нито богати, нито бедни". С никого Мирослава не е имала проблеми, не е била разстроена, каза бащата. Всичко е било планирано, убеден е той.

Мирослава е разпознала похитителите, категорични са от МВР.  Полицаите казват, че минути, след като била отвлечена, тя е разпознала гласа на Стойко Стоев – Чочо. След като това станало, похитителите решили, че нямат друг избор, освен да я умъртвят, казаха психолози по НТВ. Преди това Марио и Стойко я накарали да напише писмо до родителите си, в което да посочи исканата сума, след това двамата я удушили. И двамата бяха задържани вчера, но Чочо самоуби по време на втория оглед на апартамента си пред служителите на МВР, което събуди въпроса как е бил "изпуснат", за да го направи.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5937 |11.01.2012 Катаджията ставал най-добрия приятел на човека . 7| 5210 |09.01.2012 Цв. Кънчев: Човек на цар Киро си написа хонорар от 90 хил. евро . 40| 7460 |04.01.2012 Бившата на Бойко: Той е чувствителен човек! . 5| 6651 |27.12.2011 Меле на АМ “Тракия” прати 8 човека в болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads