Реклама / Ads
1| 7447 |26.01.2011 НОВИНИ

11 000 лв. глоба за мъж, пуснал онлайн видео на бившата

.
Разяреният мъж направил сайт с порнографски снимки и клипове на бившата си приятелка.
 

11 000 лева глоба ще отнесе разярен мъж, направил сайт с порнографски снимки и клипове на бившата си приятелка. Санкцията е наложена от Комисията за защита на личните данни след жалби на дамата Н. С. С. и близък до нея мъж К. Р. Т. Двамата открили, че техни снимки са публикувани на сайт. В него имало и предложен форум под заглавие “Любовниците на Н. С. С” и “К. от Л.” Целта била да се събират допълнителни сведения за двамата. При проверка комисията установила, че съдържанието на сайта се подготвя от А.А.Г., срещу когото е жалбата.

Пред комисията бившият приятел обяснил, че всичко, качено в сайта, е със знанието на Н.С.С., за което двамата имали устна уговорка. На директен въпрос дали е публикувал снимки и клипове, подронващи авторитета на момичето и настоящия й приятел, той заявил, че не може да даде еднозначен отговор. Мъжът отрича да има договор за уебхостинг с “П” ООД, която го е посочила като отговорно лице за публикуваната информация в сайта, тъй като е негов собственик. Твърди, че е работил за тази фирма преди 3 г. При по-късна проверка се оказва, че сайтът е със сменен адрес и сървърът му се намира в Лос Анджелис.

Момичето и новият му приятел откриват за първи път през юли 2009 г., че техни лични снимки са публикувани в интернет. На 8 август в сайта се появява видео, на което се вижда как мъжът се връща от работа и се среща с бившия любовник. За разговора между двамата е сезирана прокуратурата, но тя отказва да образува досъдебно производство. През май 2010 г. към жалбата новият приятел К.Р.Т. допълва, че временно премахнатите негови лични данни от сайта отново са се появили. Затова през октомври заедно с момичето се обръщат към Комисията за защита на личните данни. Нейните експерти са категорични, че разпространените снимки и клипове са нарушение на закона. Решението им за глоба е изпратено на адреса на разгневения мъж, тъй като той има право да го обжалва. Той обаче не е бил открит на него и затова комисията е пуснала съобщение на сайта си, че има такова право. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5538 |24.01.2011 Демби отнесе глоба от САС . 5| 5158 |20.01.2011 550 лв. глоба за бясно каране . 9| 5342 |10.01.2011 Глоба грози 800 000 собственици на коли . 10| 5453 |27.12.2010 140 хил. с глоба заради лични карти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads