Реклама / Ads
2| 3637 |14.12.2018 НОВИНИ

На 21 декември пускат обществена поръчка за газовата връзка със Сърбия

.
Теменужка Петкова Източник: БГНЕС
На 21 декември стартира търг за газовата връзка със Сърбия. На 19 декември КЕВР ще има открито заседание във връзка с процедурата, след което ще бъде пусната обществената поръчка.
 

На 21 декември ще бъде открита обществената поръчка за реализация на проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на българо-сръбската граница. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред депутатите, съобщава dir.bg.

 

КЕВР публикува доклад, съдържащ подробно описание на процедурата и насрочи открито заседание за обсъждане на доклада и документацията за провеждане на ангажиращата фаза 3 от процедурата за проект за развитие и разширение на газопреносната система на "Бургартрансгаз". Това открито заседание ще се проведе на 19 декември 2018 г.

 

"От страна на "Булгартрансгаз" се подготвя проектна документация за обществена поръчка във връзка с доставка на необходимите материали, оборудване, инвестиционно проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект разширение на газопреносната инфраструктура паралелно на северния магистрален газопровод до българо-сръбска граница в етап линейна част", поясни Петкова.

 

В рамките на следващата седмица документацията ще бъде изпратена до Агенцията по обществени поръчки за осъществяване на предварителен контрол по законосъобразност.

 

"След приключване на процедурата по контрол дружеството ще обяви обществената поръчка след публикуване на обявление в официален вестник на ЕС и публикуване на решението за откриване на процедурата", каза още министърът.

 

Очаква се КЕВР да излезе с решение на 21 декември. В тази връзка се предвижда от 21 декември до 31 януари "Булгартрансгаз" да проведе фаза 3 от процедурата, като паралелно с това на 21 декември 2018 г. възнамеряваме да обявим обществената поръчка за реализация на проекта, обясни още Петкова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3930 |08.12.2018 На 8 декември празнуват студентите . 0| 3437 |08.12.2018 Слънчево за осми декември . 0| 3465 |07.12.2018 Евродепутат Момчил Неков инициира открита обществена дискусия за смяната на часовото време и законодателството на ЕС . 1| 3809 |27.11.2018 Махат загражденията и пускат пробно трамваите по „Граф Игнатиев“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads