Реклама / Ads
0| 13937 |03.05.2022 НАРОДЕН ГЛАС

21 пункта по-свободни: Ако някой все още се чуди защо е страхотно, че Борисов и ГЕРБ не са на власт

.
Кирил Петков, Бойко Борисов
Добра новина едва година след края на режима „Борисов“! Тази сутрин се събудихме малко по-свободни. След като години наред България бе наричана „черната овца“ на Балканите по свобода на словото, от днес Гърция вече бере този срам.
 

През 2017 година страната ни се нареди на 109-то място. От 2018 година здраво се бяхме закотвили на 111-тото място. През 2021 година дори бая ударихме дъното с незавидното 112-то място, което стана нарицателно за завладяната ни държава.

 

И ако някой все още се чуди защо е страхотно, че Бойко Борисов и ГЕРБ вече не са на власт, то годишната класация на „Репортери без граници“ е поредното доказателство – само за година без отровно управление България вече заема 91 място и сме с 21 позиции напред, изтривайки срама на „двойкаря в ЕС“ от челото си.

 

Разбира се, ние никога няма да забравим позорните времена, когато трите големи национални телевизии прекъсваха програмите си, за да излъчат всяко премигване на Вожда /бившия премиер Бойко Борисов – бел. ред./. Е, все още се наблюдават такива изцепки, но те са значително по-малко.

 

Очевидно обаче „Продължаваме Промяната“ не се държи като ГЕРБ, а Кирил Петков не е Бойко Борисов. Докато да удостоява журналистите със своето присъствие бе под нивото на бившия премиер, а медиите често „лапваха въдицата“ с любимите му Фейсбук излъчвания по частната „Севда ТВ“, Петков не го е страх да отговаря на какви ли не въпроси. На живо, очи в очи с т.нар. „остриета на четвъртата власт“! А и очевидно нито един журналист не му спестява неудобните. В това отношение„онлайн аватарът“ Борисов се оказа недостатъчно силен пред „харвардския експеримент“ Петков.

 

На много хора това не им изнася, но резултатите се виждат. А и е естествено – винаги ще има такива, които се съмняват, че България върви в правилната посока, нали затова сме свободни…

 

Разбира се, нека не се залъгваме, има още толкова много работа за вършене и никой не е казал, че ще е лесно, особено в тази шарена четворна коалиция.

 

Докато от пътя към истинската свобода на словото бе отстранен най-голямата запушалка в лицето на Борисов, то има други по-малки камъчета, които могат да ни върнат обратно на дъното, от което едва се отлепихме. Защо не помислим за борбата с проруските тролове? Ще успее ли новата шефка Соня Момчилова да махне превръзката от очите на Темида, която самата тя сравнява със СЕМ? Какво се случва в Националното радио и как шефства Кошлуков в Националната телевизия?

 

Посоката обаче е ясна. За да имаме шанс да се отлепим от дъното на още някоя класация, ГЕРБ не трябва да въртят кормилото на властта у нас. Кураж и ще си говорим пак…

 

Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 58515 |14.12.2021 Бакалов за заплахите срещу Хазарта: Ако някой се изправи срещу Борисов, първо го съветват, после го плашат . 28| 25013 |17.03.2021 Проф. Велизарова: Защо някой лекар с достойнство не тропна по масата? . 12| 6815 |10.03.2021 Генка Шикерова: Някой разбра ли каква е ролята на учениците в пренасяне на вируса? . 17| 12520 |03.03.2021 Катя Илиева: Някой нежно ги наричат ”калинки”. Не са толкова безобидни. Хиени са

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads