Реклама / Ads
2| 4268 |20.01.2017 НОВИНИ

21 топовни салюта за 45-я президент- Тръмп се закле

.
Доналд Тръмп се заклева
45-ят президент на САЩ Доналд Тръмп положи клетва във Вашингтон над две библии. Церемонията бе по обяд местно време и бе последвана от традиционния парад. Вечерта ще има бал в Белия дом.
 
Преди него се закле и вицепрезидентът Майк Пенс.

На церемонията по встъпването в длъжност на новия президент присъстваха редица високопоставени военни, както и бивши президенти. Сред бяха още Хилари и Бил Клинтън.

" Заедно ще възстановим нашата държава. Оттук нататък САЩ са на-първо място и всички решения ще бъдат в полза първо на американците. Никога няма да ви подведа ", заяви Тръмп в първата си реч като президент.
 
Тръмп заяви, че 2017 г. ще бъде запомнена като годината, в която народът е върнал властта в своите ръце.
 
"Ще направим Америка отново богата, горда и безопасна. Заедно отново ще направим Америка велика", заяви Тръмп.
 
Toй потвърди, че администрацията му ще следва силна протекционистка политика и призова да се следват два основни принципа: "купувайте си американски стоки и наемайте американци".
 
"Никога повече няма да бъдете пренебрегвани. Ще се боря за вас с всеки дъх на своето тяло и никога няма да ви предам. Америка отново ще започне да печели, както никога преди. Ние ще си върнем работните места. Ще си върнем границите. Ще си върнем благосъстоянието. И ще си върнем мечтите", обърна се към десетките хиляди присъстващи Тръмп.
 
Тръмп обеща да заздрави старите съюзи на САЩ и да създаде нови и се зарече, че ислямският радикален тероризъм ще бъде изкоренен.
 
Речта му бе изпълнена с патос и патриотизъм и акцентира предимно на икономически въпроси.
 
Близо 30 хил. служители на "Сикрет сървис" и националната гвардия на САЩ отговаряха за сигурността по време на събитието.

Заради своя външен вид първата дама Мелания Тръмп пък бе оприличена от анализаторите на Жаклин Кенеди.

Намеренията на новия американски президент предизвикаха противоречиви реакции. Какви са най-важните му ангажименти и кои са хората, които трябва да ги реализират?

Поне шест са ключовите сфери, от които светът на моменти настръхна.

Икономика и заетост

Доналд Тръмп обещава растеж на американската икономика с поне 4 на сто годишно и създаване на 25 милиона работни места, голяма данъчна революция - облекчен прогресивен данък и намаляване на корпоративния данък от 35 на 15 на сто.

В областта на търговията новият президент предвижда да преразгледа международните споразумения за свободна търговия, ако те не отговарят на интересите на САЩ.

Здравеопазване

Доналд Тръмп казва, че програмата за всеобщо здравно осигуряване, известна като „Обамакеър”, ще остане в историята. Тя ще бъде отменена и заменена с друг закон.

Имиграция

Доналд Тръмп смята да изгради стена по цялата граница с Мексико, за която ще плати самото Мексико. Освен това предвижда депортиране на над 2 милиона нелегални мигранти и затягане на визовите правила, както и спиране на визите за страни, които отказват да приемат обратно свои граждани.

Отбрана

В сферата на отбраната Тръмп иска увеличаване на военния бюджет, както и другите страни от НАТО да изразходват повече пари за отбрана.

Доналд Тръмп трябва да назначи около 4000 правителствени служители, включително на висши постове, които изискват одобрението на Сената.Верен на стила си, Тръмп избра за отбора си противоречиви и скандални личности.

70-годишният милиардер и шоузвезда Доналд Тръмп влиза в Белия дом с рекордно ниско одобрение от 1977 година насам  – едва 40% от американците имат положително отношение към него, и ще поведе страната по нов, изпълнен с много неизвестни път.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5989 |01.08.2016 Крум Зарков: Новият президент-антипод на Плевнелиев . 3| 4971 |03.02.2016 Фандъкова: Президент-не; образование, метро и "Топлофикация"-да! . 15| 6155 |03.03.2010 С топовни салюти издигнаха знамето пред Незнайния воин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads