Реклама / Ads
12| 7366 |29.10.2012 НОВИНИ

Не за 3, а за 6 млн. лв. бил скандалът в Столична община

.
Атанас Атанасов и Малина Едрева Източник: bTV
Оказа се, че скандалът в Столична община е за близо 6 млн. лв., а не както се смяташе за 3,3 млн.
 

Вместо да плати лихва от 600 000 лева на транспортна фирма „Каратс С”, Столична община е била на път да даде 3,3 млн. лева на частника заради прекратяване на договор за превоз на пътници. Пред bTV обаче собственикът на фирмата „Карат С” Миролюб Столарски информира, че дължимата му по договора лихва всъщност е в още по-голями размери – около 6 млн. лева.
 
„Тази лихва не е от 1 януари 2012 г., а е от 2008 г. Ние не бяхме съгласни с тази лихва, защото действителната е по-голяма – 6 млн. лева по наши сметки. Причината е, че през целия период ни е плащано максимум 80% от цената, която ни се дължи. Да не говорим, че има едни 1,5 млн. лева, които не се коментират, но те са за обезщетения на работниците. Сега трябва да освободим 210 служители”, заяви Миролюб Столарски.

Думите на Столарски общинският съветник от ДСБ Атанас Атанасов определи като „отклоняване на вниманието чрез имитиране на спор между частник и общината”. Според него цялата ситуация с договора и лихвата за „Карат С” е „груб опит за присвояване на огромна сума пари”.

„Това си е престъпление по Наказателния кодекс и не е работа на кмета да се прави на разследващ. Обстоятелството, че отказва да сезира прокуратурата я прави съпричастна към далаверата. Тя е била разкрита и Фандъкова се уплаши, тъй като тя е отговорна – основно задължение на градоначалника е да се грижи за нашите финанси”, заяви Атанасов и обвини Йорданка Фандъкова, че нарочно „избягала” от заседание на Общинския съвет, когато се гледал въпросът с „Карат С”. На срещата станало ясно, че 13 млн. лева (10 млн. главница и над 3 млн. лихва) са прекалено много по този договор.

Според Малина Едрева, председател на групата на общинските съветници от ГЕРБ, има умишлено подвеждане на кмета и съвета, а именно Фандъкова е хванала грешката навреме и е разпоредила проверка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5565 |26.10.2012 Борисов се заема лично с измамата за милиони в столична община . 5| 6020 |25.10.2012 Скандал за 2,6 млн. лв. се разяри в столична община . 4| 4897 |13.10.2012 Столична маршрутката изгоря в движение . 3| 4687 |20.09.2012 Пак гласуват дали общинарите да паркират без пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads