Реклама / Ads
11| 8256 |27.08.2020 НОВИНИ

50-и ден на протеста: Няма да ни е страх! Идва 2 септември и ще постигнем свобода /видео/

.
Източник: БГНЕС
В 50-ата вечер на антиправителствени протести в София площад „Независимост“ пак се напълни с протестиращи. От трибуната човек призова останалите: ”Нека да си повтаряме: ”Нас не ни е страх”! Идва втори, а след това трети септември, после четвърти. Ще постигнем свобода, нещо, което не сме имали досега”. Преди това от т.нар. Отровно трио обявиха, че искат от Министерския съвет официална информация за адреса на главния прокурор Иван Гешев в Бояна.
 

20-22 часа: Недоволните от властта тръгнаха към Орлов мост.


.


.


Протестиращите изпяха химна и започна шествието.


.

Протестиращите издигнаха своеобразна „Стена на позора”, на която бяха закачени снимките на премиера Борисов, на Менда Стоянова, на председателя на парламента Цвета Караянчева и на Даниела Дариткова.


.

Днес имаме юбилей, днес е 50-ят ден, заяви Арман Бабикян. Затова решихме да вдигнем високо трибагреника на България, за да знаят всички, срещу които се събираме, и всички, заради които се събираме вечер тук, защо сме на този площад, най-високо за нас на този площад не стоят личните ни пристрастия, а желанието ни България да стои над всичко, демокрацията да стои над всичко, законността да стои над всичко и най вече над мафията. Честит ви 50-и ден, заяви още Бабикян.


.

Надявам се, че балоните летят достатъчно високо, та да ги видят добре – бяло, зелено, червено.


.
Бойко Борисов действа хаотично. Това заяви един от протестиращите в София пред камерата на репортера на "7/8 ТВ" Станислав Балабанов. "Борисов действа ден за ден, към днес е планирано едно, но всичко може да се промени. Той действа хаотично, в рамките на един ден дори от сутринта се сменя следобед дадено решение. Той се страхува и действа според някой, който му подскаже нещо, което в повечето случаи не е логично. Те очакват, че протестът ще се укроти, а той ще продължи. Властта се страхува, иска да ни настрои един друг, а то няма никаква агресия", коментира протестиращият.
.

Проф. Велислав Минеков, пиар специалистът Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов свикаха брифинга заради вчерашното изказване в тв ефир на Иван Гешев, че плаща на пазарни цени наем, за да живее в резиденция „Бояна“. Тримата попитаха на какво основание живее там и подчертаха, че той е първият главен прокурор, който живее в резиденцията.


.

Според тях „Министерският съвет явно се командва от главния прокурор“.


За четвърта поредна вечер противници на блокадите в центъра на столицата се събраха пред пилоните на НДК. Около петдесетина души поискаха и оставката на президента Румен Радев, когото определят като „разединител на нацията“. Планирано е и шествие до храм „Св. Неделя“.

 

Подготвени са и две подписки, обясни един от организаторите на контрапротеста Николай Колев: „Досега хората се подписваха в сигнала до прокуратурата за извършени престъпления, който конкретно ще бъде подаден срещу лицата, които са отговорни за всичко това – т.нар. Отровно трио, разни бизнесмени зад граница и други политици. А сега искаме да формулираме простото, ясно и конкретно искане да бъдат премахнати блокадите“.

 

Созопол: Протест под наслов "Да защитим демокрацията" върви и в Созопол. В протеста се включиха много летовници. Те казват, че се чувстват гузни, че не могат да са в центъра на събитията в София, съобщи кореспондентът на Би Ти Ви. Шествието започна от старата поща в центъра на Стария град и продължава към новия град.

Варна: Тази вечер протестиращите се подготвят да изстрелят в небето символични ракети Ф-16, направени от хартия.

 

По-рано днес гражданско сдружение БОЕЦ имаше акция пред Съдебната палата в София, както и в Пловдив.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5306 |26.08.2020 Гешев: Нямаме отношение по темата с Конституцията. Ако поискат становище - ще дадем . 6| 4799 |26.08.2020 Корнелия Нинова: БСП няма да участва в консултациите за новата Конституция . 23| 9601 |26.08.2020 Ангел Кунчев: Затваряне на градове няма да има, но частично може да има . 4| 6110 |24.08.2020 ”БОЕЦ”: В съда няма всесени доказателства срещу Иван Кънчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads