Реклама / Ads
46| 11946 |13.07.2020 НОВИНИ

Ден 5 на протестите в София - над 40 000 викат ”ОСТАВКА” в триъгълника на властта /снимки, видео/

.
Пети пореден ден протести събра огромна маса от хора на площадите в София. И днес недоволстващите срещу правителството и прокуратурата се събраха в 15:30 часа в триъгълника на властта. Недоволни хора се събират по площадите и в още много дуги български градове. На протеста, пред над 40 000 души, бе обявена национална стачка.
 

Протестът в София вече е многохиляден. Хората днес са много повече от предходните дни. В "триъгълника на властта" се вляха и протестиращите под прозорците на МВР с искане за оставка на министър Младен Маринов.

 

"Тук сме не за да счупим държавата, а гръбнака на корупцията, а тя прилича на тиква. Тя служи не за мислене, а за ядене. Тук са Левски и ЦСКА и пак не се биха, Борисов. Така ще бъде докато не подадеш оставка.", заяви пред множеството Арман Бабикян.

Той, Велислав Минеков, и адв. Николай Хаджигенов, известни като "Отровното трио" и днес са на площада с призив „Всички заедно срещу мафията!“

Исканията им са:
1. Електронно гласуване
2. Оставка на Борисов и Гешев
3. Велико Народно събрание
Няма да спрем, докато не постигнем целите си, защото промяната е належаща.

бстановката е спокойна, а полицейското присъствие - засилено. Хората тепърва се събират в района. 

 

Във Facebook страницата, в която беше обявено днешното събитие, пише, че "има добра новина". "Разходките от днес приключват. Време е за ефективни действия или за още по-ефективни бездействия", пише още в страницата. През изминалите четири дни протестите започваха пред Президенството и преминаваха през почти всички централни улици и булеварди в столицата. Стигна се до блокиране на движението на "Орлов мост".



.

На протеста вчера хората дадоха на охраняващите ги полицаи знамената, които носехе. Вижте още какво се случи на протеста вчера ТУК.

 

Снимки: Фрог


.


.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

 


.

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

 

Снимки: БГНЕС
.

.

 

Снимки: Фрог

.

.

 

Снимки: Фейсбук

.

.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 8129 |13.07.2020 Ужас! Полицията държи окован в болница зверски пребито от тях на протестите момче . 15| 5489 |13.07.2020 По БНТ няма и ред тази сутрин за мащабните протести в София и страната срещу управлението . 12| 7346 |12.07.2020 Протестите в цялата страна /снимки/ . 23| 8145 |12.07.2020 На живо: Ден 4 от протестите в София /видео и снимки/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads