Реклама / Ads
14| 5537 |13.07.2020 НОВИНИ

Стотици викаха ”оставка” под прозорците на МВР /снимки/

.
Младен Маринов Източник: БГНЕС
Стотици хора се събраха под прозорците на МВР, за да поиската оставката на министър Младен Маринов. Инициативата бе на Христо Иванов от „Демократична България“. Той още веднъж съобщи защо е призовал хората да се съберат точно там. Като основни причини посоци изцепката в ”Росенец” и побоя над протестиращи младежи в центъра на София.
 

Пред хората говори и съпредседателят на "Демократична България" ген. Атнас Атанасов, който заяви че в министерството са се настанили мутри.

 

Изключително емоционални бяха и думите на Калин Янакиев, който също е дясно ориентиран човек. Той заяви, че заради сълзите на майките на пребитите момчета, кото хората са видели включително и днес, Бойко Борисов се е превърнал в политически труп и няма да го съживят нито магистралите нито ако даде помощи от 1500 лв. на всеки. Закле Борисов да помни тези му слова и да знае, че нищо добро не го очаква от тук насетне.

 

Христо Иваново призова хората да се присъединят към големия протест, който вече започна в "триъгълника на властта" в София и напомни, че всички трябва да се обединим на 16 юли, когато е планиран най-големият национален протест в страната.

 

Пред МВР освен лидерите на на "Демократична България" бе и Найден Зеленогорски, бивш  лидер на "Движение България на гражданите", а сега водач на "Достойнстовто на един народ".

 

Припомняме, че по-рано днес сградата на МВР, където се намира и църквата „Св. Седмочисленици“ бе окупирана от униформени малко след като съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов обяви, че ако до 18 часа министърът на вътрешните работи Младен Маринов не подаде оставката си, той и Христо Иванов ще отидат пред сградата на МВР  и лично да му я поискат. Причина за искането им стана упражненото полицейско насилие по време на протестите, заради което две млади момчета попаднаха с тежки травми в „Пирогов“. 

 

Снимки: БГНЕС


.

.

.

.

.

 

Снимки: Фрог.


.

.


.
.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4922 |12.07.2020 И в Ирландия скандират ”Оставка” . 15| 5804 |12.07.2020 И в Лондон българи извикаха ”Оставка” и ”Мафиотите вън!” . 30| 6154 |11.07.2020 Хиляди се събраха само за час. Викат ”Оставка” под прозорците на МС . 33| 6723 |10.07.2020 Борисов пред привържениците на ГЕРБ: Не викайте ”Оставка”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads