Реклама / Ads
23| 4973 |18.08.2021 НОВИНИ

Атанас Атанасов, ДБ: Слави Трифонов се изплаши от тежките предизвикателства пред държавата

.
Атанас Атанасов
Слави Трифонов се изплаши, защото много тежки предизвикателства има пред държавата. Ние от ДБ сме готови за сериозни преговори. Сигурност, здраве и икономика са важните теми за нас. Това каза по БНТ съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов. Той допълни:
 

Шансове за правителство има. Лично се отнасям сериозно към цялата ситуация. Най-лесно е да се абдикира и избяга. ИТН получиха най-много гласове и избягаха. Ние нищо не поискахме срещу подкрепата, дори коалиция. 65 депутата имаш. Казахме, че ще дадем подкрепа без да предлагаме хора за правителство. В един момент казаха, че Христо Иванов искал да утвърждава състава. В САЩ имаше обществени обсъждания, имаше медии, които мачкаха кандидатите за министри непрекъснато. Да бяха поне довели тези хора, които ИТН предложи, да ги чуем. Пламен Николов досега не се е изказал един път в парламента.

 

Относно записа с полицейско насилие:

 

Вчера в изказванията си голяма част от колегите заявиха, че голяма част от полицаите спазват закона. Парламентът е висшия орган на политическа власт в страната.  Хората миналата година поискаха оставките на Борисов и Гешев. Това, които се случи впоследствие бе съпротива на властта. Най-вероятно това бяха определени звена от служители на МВР, които бяха насъскани да прекършат протеста. Борисов изпитваше панически страх. Имаше провокатори, които извършиха безобразия. На тях не им се случи нищо. Това бе организирано от властта. Парламентът даде гласност на тези обстоятелства и осъди. За съжаление ще опират пешкира дребните риби. На основните отговорници няма да им се случи нищо. Срамно беше да гледаш как бившите министри на МВР не казаха нищо в парламентарната зала. Редно беше да вземат думата за насилието на площада.

 

Системен проблем има- в България продължаваме да говорим за полицията като за репресивен орган. Полицията трябва да е помощник на хората, а не да ги мачка. Не взех вчера отношение, беше ми неудобно от това, които изнесе вътрешния министър. Сетих се за началото на управлението на ГЕРБ, когато Цветанов беше вътрешен министър. В текста  на песента на Веселин Маринов, се пее за полиция, която ни пази. За да има промяна, трябва да се започне с внимателен подбор на хората. Има тежки пробиви по време на управлението на ГЕРБ. Очевидно прокуратурата е направила всичко, за да прикрие тези мероприятия.

 

Искаме да знаем кога са образувани тези дела. Защото, ако това е станало преди 20 дни,  значи е имало прикриване. Всичко при проверката е правено, за да бъде замазано и прикрито. Било е поръчано да се пречупят протестите. Е, не успяха.

 

Когато има симбиоза между изпълнителната власт и прокуратурата – това се получава. Затова искаме доклада на прокуратурата. Прокуратура е прикрила своите приятелчета. МВР и служите за сигурност са репресивен апарат.

 

За актуализацията на бюджета:

 

Не сме вземи окончателно решение за актуализация на бюджета. Управлението на Борисов са сложили бомби във властта. Как управляваше Борисов парите - той вземаше от едно място и прехвърляше на друго. Българо-турската граница трябва да се укрепи с жива сила. Двете кризи, които трябва да посрещнем са здравната и мигрантската. Парите трябва да отидат за решаването на тези кризи. Имаме различия с БСП, те искат да се наливат пари за социални грижи. Ние гледаме по-рестриктивно.

 

Важно е да имаме разузнавателна информация за мигрантската криза. Не съм сигурен дали нашето разузнаване имат способност да посрещнат тези кризи. Необходима е координация с нашите съюзници. Сигурен съм, че американците знаят всичко. Трябва да получим информация от партньорите си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4104 |17.08.2021 Атанасова смята, че Маринов и Терзийски се извинили искрено и човешки от кулоарите . 6| 3067 |17.08.2021 Атанасова повтори: ГЕРБ няма да бавят процедурата. Смятащите се за алтернатива да поемат отговорност . 29| 4222 |16.08.2021 Слави Трифонов за мигрантската криза: Трябва да подкрепим сегашното правителство . 0| 5094 |16.08.2021 Атанасова и Нинова с коментари след КСНС при президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads