Реклама / Ads
1| 2640 |24.08.2024 НОВИНИ

50 души и строга конфиденциалност: Погребват Ален Делон

.
Ален Делон Източник: БГНЕС
Погребват легендата на киното и музиката Ален Делон. Очаква се сбогуването с него да бъде в присъствието на тесен кръг от роднини и приятели в имението му Души-Монкорбон в Централна Франция в 17 ч. местно време.
 

Поканени са около петдесет души, близки приятели на клана Делон, съобщиха за АФП трите му деца Антъни, 59 г., Анушка, 33 г. и Ален-Фабиен, 30 г.





Мобилните телефони на всички присъстващи на погребението ще бъдат иззети от съображения за конфиденциалност. По искане на семейството префектурата е забранила прелитанията над имота за целия уикенд.

 

Погребението ще се състои изцяло при закрити врати, далеч от камери и фотоапарати, в параклис, разположен в сърцето на имението Души-Монкорбон, което Ален Делон купи през 1971 г., предава БТА.

 

Според източници, близки до АФП, сред гостите се очаква да присъстват Розали ван Бримен - бивша съпруга на актьора и майка на Анушка и Ален-Фабиен, както и актрисите Никол Калфан, Мюриел Робин и Жералдин Данон, която е и кръстница на актьора


Вестник „Паризиен“ пише, че синът на бившия му съперник и приятел Жан-Пол - Белмондо Пол Белмондо, също е поканен.

В съответствие с желанието на Делон, който преди няколко години определи условията за погребението си, церемонията ще бъде водена от 82-годишния свещеник Жан-Мишел ди Фалко, бивш епископ на Гап, който е познавал вярващия Ален Делон „от много дълго време“.







Ален Делон неведнъж е заявявал силната си католическа вяра, особено по време на интервю през 2018 г., в което признава „лудата си страст“ към Дева Мария. „Тя е жената на света, която обичам най-много и към която се обръщам най-често“, каза тогава легендата на музиката и киното.

 

През 2011 година пред списание „Пари мач“ Делон споделя, че не изпитва абсолютно никакъв страх от смъртта.


За Франция е прецедент погребение да се състои в частен имот и за това е било взето специално разрешение от префектурата.

Според властите най-малко 80 жандармеристи ще бъдат мобилизирани, за да осигурят спокойствието на погребението и да наблюдават района около имението.

 

Обсъждала се е и възможността за литургия в местната църква, но според кметството децата на актьора не са избрали този вариант. Въпреки това публична служба за Ален Делон може да бъде организирана през септември.

 

Френският актьор, който почина в неделя на 88-годишна възраст, изрично е поискал да няма национална почит и е настоял да бъде погребан като „като всеки друг“.

 

Делон е поискал неговият спътник в края на живота му - белгийско куче от породата малиноа, наречено Лубо, да бъде погребано заедно с него.

 

След протестите на защитниците на правата на животните трите деца на актьора се съгласиха кучето да остане в семейството.

Станал известен с възраждането на френското кино през 60-те години на миналия век, Делон се снима в редица класически филми като Plein Soleil, Le Samouraï и Rocco and His Brothers.

 

Някога добре познат в Души, той не е виждан в селото от няколко години, след като през 2019 г. получава инсулт, а през 2022 г. е диагностициран с бавно развиващ се лимфом.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2350 |24.08.2024 Зеленски: Войната се върна в дома си, Русия ще разбере какво е възмездие . 0| 2272 |24.08.2024 Нападение над полицай в Сатовча. Ранен е в гърдите . 16| 2307 |24.08.2024 Петков: "Възраждане" плашеха с ваксините, еврото, войски в Украйна. Сега - с "хомосексуална пропаганда" . 21| 3658 |24.08.2024 Олег Орлов на свобода: Путин не води Русия към фашизъм – той вече я е докарал. "Мир на всяка цена" е опасна политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads