Реклама / Ads
0| 2745 |25.10.2022 НОВИНИ

6 години и половина затвор за убиеца от Борисовата градина

.
Източник: БГНЕС
Осъдиха на втора инстанция Йоан Матев на шест години и шест месеца затвор. Матев ще трябва да заплати на родителите на Георги Игнатов общо 300 000 лева.
 

Обрат по случая с убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. На втора инстанция Йоан Матев е осъден на шест години и шест месеца затвор.

 

Тричленен състав на Апелативен съд – София (САС) с председател Камен Иванов и членове Величка Цанова и Виолета Магдалинчева отмени оправдателната присъда на Софийския градски съд.

 

Според магистратите от САС Матев умишлено е умъртвил 15-годишния Георги с нож. Сряза ни са множество вътрешни органи, като жертвата е починала от кръвозагуба.

Изпълнението на ефективното наказание ще бъде при първоначален строг режим за Матев.

 

Към момента на извършване на престъплението Матев е бил непълнолетен. В същото време съдът оправда Матев по обвинението, че е причинил смъртта на Георги по особено мъчителен начин.


Преди това на първа инстанция Матев беше оправдан от петчленния състав на съда с три на два гласа.


Тогава съставът на съда е единодушен, че младежът от видеото, разпространено от МВР, е Йоан Матев и че той е бил в Борисовата градина.


Като основен мотив за присъдата на първа инстанция се изтъкна, че няма нито преки, нито косвени доказателства, че именно Йоан Матев държи ножа, с който е убит Георги.

 

Йоан Матев успя да се скрие от закона за период от две години. През това време той промени външния си вид. Затова беше трудно на полицията да го открие. Властите го издирваха много дълго време. Матев беше задържан през 2017г. Убийството на Георги Игнатов беше извършено през 2015 година.

 

Постановената присъда от Софийския апелативен съд не е окончателна. Тя подлежи на обжалване и пред Върховния касационен съд.

 

Междувременно Йоан Матев остава с мярка за неотклонение „подписка“, определи съдът и разпореди да бъде уведомено съответното РПУ за проследяване спазването на мярката, както изисква законът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2705 |24.10.2022 Искрен Арабаджиев, ПП: Не сме затворили вратата на БСП за общ път . 1| 2637 |21.10.2022 14 млрд. лв. за седем години ще получи България по ОП . 6| 21547 |21.10.2022 Без национален празник за период от 10 години? . 1| 3097 |20.10.2022 Навални заплашен от нови обвинения и 30 години затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads