Реклама / Ads
11| 5262 |10.01.2012 НОВИНИ

Абсурден закон ни връща в годините на Троцки

.
Законът за детето бе подложен на остра критика от страна на синия доктор Ваньо Шарков. В него той откри редица абсурди, а законопроекта нарече просто глупав.
 

 

Според Шарков в него има текстовете, които легализират проституцията и наркотиците, тъй като в разпоредбите деца под 18 не се допускат на обществени места, в които се предлагат сексуални услуги или консумация на психотропни вещества.

 

“Къде се предлагат сексуални услуги и другите граждани допускат ли се там? Откога легализираме проституцията, публичните домове и наркотиците”, попита възмутен Шарков.

 

Друг текст от закона пък гласи, че навършилите 16 години имат право да откажат лечение. В такива случаи директорът на лечебното заведение първо трябва да информира Агенцията за социална подкрепа. От своя страна тя да отнесе казуса до съда, който пък да реши дали лечението може да бъде проведено.

 

Ако състоянието е животозастрашаващо, няма да има кой да бъде лекуван, когато съдът се произнесе, коментира Шарков.

 

Според него проектът ни връща във времето на Троцки, който е казал, че по времето на социализма ролята на семейството ще отпадне и грижата за децата ще бъде поета от държавата. Шарков е на мнение, че законопроектът е рестриктивен и спрямо родителите, защото възстановява практика за анонимните доноси. Още повече, че самият законопроект няма подписали се автори. Крият се зад Министерство за труда и социалните грижи, подозирам, че някой е взел и пари, за да напише такъв законопроект, заяви Ваньо Шарков.


СДС се обяви и в защита живеещите в панелки, които са остъклили терасите си, които трябва да ги разрушат, за да бъде санирана сградата.

 

Трябва да се търси начин тази огромна група хора да бъде защитена и да не се бутат терасите им, за да бъде саниран блока, заяви Борис Марков. В България има над 700 000 панелни жилища и във всичките има остъклени балкони, което се води незаконно строителство, обясни той. Заради такива жилища, всички собственици във входа не могат да кандидатстват за получаване на средства за саниране на сградата. Хората са вложили средства в тези добавки към терасите си и не е справедливо да бъдат наказвани, убеден е Марков.

 

Сините предлагат 2 варианта – или остъкляването на терасите да стане еднотипно, или да се направят типови проекти на панелките и те да бъдат одобрявани по вид панелно строителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5653 |09.01.2012 Стачката в мините незаконна, отива в съда . 5| 4949 |03.01.2012 Еколози атакуват Закона за горите в парламента . 64| 5393 |27.12.2011 Бойко раздаде Трудовото законодателство за домашно . 4| 5694 |26.12.2011 Голямото завръщане в големия студ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads