Реклама / Ads
0| 7864 |07.04.2016 НОВИНИ

Адв. Екимджиев за Фрог: Цветанов може да плати двестате хиляди, без да се пипа законът

.
Адв. Михаил Екимджиев
Не е необходимо да се променя законът, за да бъде накаран бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да изплати сумата от 200 000 лева, с която съдът в Страсбург осъди България за негови безумни акции и изказвания. Ако има политическа воля, може и законът да се промени. Това коментира пред Фрог нюз адв. Михаил Екимджиев по повод осъждането на Цветанов в Страсбург заради негови груби изказвания при операция "Октопод".
 

Въпросът не е само финансов. Такъв тип безумни акции торпилират идеята за държавност. Хората виждат как безобразно са използвани специално обучени полицаи от специалните отряди за борба с тероризма за разчистване на сметки с политически и бизнес опоненти. Това убива вярата в държавността и доверието в институциите.

Това е най-голямото поражение от подобни акции и след като те са правени съвсем целенасочено и има еднотипни брутални нарушения, за които има осъдителни решения в Страсбург по 6-7 дела срещу България, е напълно нормално да се потърси регресна отговорност. При нея държавата може да си търси парите от длъжностните лица, станали причина за осъждането й. Най-малкото това може да се прави, за да има институционална памет и подобни идиотщини да не се повтарят.  

 

Адвокат Екимджиев коментира и приемането от НС членовете на ВСС да получават близо 7 000 лв. заплата:

„Не съм привърженик на сиромахомилството, но когото в една бедна държава се одобряват заплати от по 6, 7, 8 000 лева, логичен е въпросът защо. Във ВСС има няколко души, които правят всичко възможно да придадат смисъл на тази банкрутирала институция. Останалите са протежета на така нареченото задкулисие и само произвеждат скандали. Няма как да не си задаваме въпроса защо това покварено от корупция и зависимости мнозинство ще получи неприлично високи заплати. Отговорът се налага от само себе си - тези магистрати очевидно са изпълнили поръчението, с което са вкарани в този ВСС”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8683 |07.04.2016 Ген. В. Петров за Фрог: Промените в закона за МВР са самоцелни . 0| 6600 |06.04.2016 Д-р Маринов за Фрог: Никой от държавата не слезе да ни чуе . 0| 7977 |05.04.2016 Експерт за Фрог: „Панамагейт” у нас или нито дума за офшорните ни герои . 0| 7607 |05.04.2016 Само във Фрог: Прокуратурата тупа топката за Москов и ваксините, след скандалния доклад на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads