Реклама / Ads
6| 19780 |08.06.2023 АКТУАЛНО

Адв. Екимджиев: Пазарлък стои зад решението на шестимата от ВСС да оттеглят искането си за отстраняването на Гешев

.
Източник: БГНЕС
Напълно възможно е шестимата кадровици от Висшия съдебен съвет да са оттеглили предложението си за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев като някаква форма на пазарлък и същите тези ”въшки на Бойко Борисов”, както ги нарече един техен колега, да са взели това решение, за да не излиза повече информация за БарселонаГейт.
 

Това заяви пред ФрогНюз адвокат Михаил Екимджиев във връзка с днешното решение на шестимата членове на ВСС да оттеглят предложението си за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

 

Екимджиев го определи като неочаквано.

 

"Тези шестимата бяха внесли искането за отстраняването на Гешев заради присъствието на израелския експерт на мястото на предполагаемия атентат срещу главния прокурор. Има едно постановление в сайта на Антикорупционния фонд, според което този израелски експерт е бил допуснат отдалече и може би са преценили, че това няма да мине, защото не изглежда толкова съществено като нарушение. И сега кадровиците би трябвало да се произнесат по второто присъединено искане, което е на Крум Зарков и то беше за израза "политически боклук". Така си го представям", коментира адв. Екимджиев.

 

Запитан дали вижда някаква връзка с това решение на шестимата членове на ВСС и последните развития по БарселонаГейт, юристът коментира следното:

 

"Всичко може по принцип. Разбира се, че може да са се споразумели да не излиза повече информация за БарселонаГейт, но всичко това става зад кулисите. Всичко това не са правила на логиката, на някаква процедура. Едното обяснение е да е чисто процедурно. Така или иначе, този израз "политически боклук" е достатъчен за един главен прокурор в правова държава да си подаде оставката. А пък присъствието на онзи израелски експерт там не изглежда чак толкова укоримо, след като се установи от това прокурорско постановление, че той е гледал отдалече. Данните са такива и няма кой да ги опровергае", отбеляза той.

 

Адвокат Екимджиев изрази мнение, че едно възможно тълкуване на решението на членовете на ВСС е просто да изчистят едното предложение, което изглежда по-слабо и да се фокусират единствено върху "политическия боклук", което е достатъчно. Другото възможно нещо е да има някаква форма на пазарлък и съответна връзка с БарселонаГейт.

 

коментарът взе Георги Камарашев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10338 |31.05.2023 Адв. Екимджиев: Кой държи пръстена на тази сила, която овластява Пепи Еврото, ДПС или повече Борисов . 10| 10713 |02.02.2023 Адв. Михаил Екимджиев: 12 млрд. струва Гешев на българската общественост . 16| 19730 |26.12.2021 Адв. Екимджиев: Елиминирането на Гешев ще е знак за възстановяване на справедливостта и правовата държава . 3| 7705 |26.07.2021 Произвол на НАП и срещу съпругата на Лозан Панов, е решението на съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads