Реклама / Ads
20| 8444 |17.02.2024 НОВИНИ

Адв. Екимджиев за случая "Нотариуса": Оглушително е мълчанието на МВР! Както убиха Навални, така и у нас разстрелват показно

.
Михаил Екимджиев
Ако ние не се противопоставяме на злото с думи и дела, ние ставаме част от него. То убива. Също, както в Русия убиха Навални, в България вече се знае, че хора могат да бъдат разстрелвани показно, а прокуратурата да демонстрира неохота за тяхното разследване. Това коментира в предаването „Събуди се” адвокат Михаил Екимджиев.
 

Създадената в момента временна Комисия за дейността на Мартин Божанов - Нотариуса има за цел само да спечели време, за да отшуми скандала, както се случва най-често с такива комисии. Адвокат Михаил Екимджиев е песимист по отношение на това какво ще свърши тази комисия освен ако Народното събрание не вземе ad hoc решение комисията да може действително разследва, включително и да слуша СРС-та и да се занимава с веществените доказателства от тях.

 

Наложително е комисията да бъде прегласувана с повече правомощия, тъй като не може да се разчита прокуратурата под ръководството на и.ф. на главен прокурор Борислав Сарафов да проведе истинско разследване. Пред Нова телевизия Екимджиев припомни самата теза от разговора между Гешев и Сарафов, че върви прегрупиране и се хвърлят димки на публиката, демек на гражданското общество и в публичното пространство.

 

Адвокат Екимджиев не очаква да излезе и нищо смислено от списъка, предоставен от депутата от ПП/ДБ Атанас Атанасов, дори и само заради тъжния опит, който имаме с такива списъци. Той припомни списъка с магистрати на Красьо Черния, когато имената от него бяха използвани абсолютно избирателно за разчистване на сметки между лобитата в самата съдебна система. Същото смята, че ще стане и сега Михаил Екимджиев, ако не се прегласува статута на тази комисия.

 

Има данни, че Иван Гешев е гравитирал в кръговете на Мартин Божанов, а и самият Борислав Сарафов заяви, че се страхува за живота си, каза още той.

 

По отношение на въпроса дали Мартин Божанов - Нотариуса е бил действително сътрудник на някоя от службите и именно заради това е с чисто досие, Михаил Екимджиев припомни, че Божанов е оправдан за първи път 2004 или 2005 г. от съдия Георги Ушев, който след това прави бърза и шеметна кариера. Оправдателната присъда е за неописуемо деяние - кражба на дело от сграда на самата съдебна система. След това Нотариуса става невидим за закона и институциите. Не е изключено да му е било направено фалшиво и фиктивно досие на сътрудник - фантом, след което Мартин Божанов да заживява собствен живот, изцяло престъпен, но под чадъра на своите вербовчици, с които дели криминалната си печалба, "плячката".

 

Именно това би обяснило и охраната на клуб SS от полицейски автомобили. Това не би било изненадващо, защото най-малкото вече знаем, че братът на Марин Маринов, настоящ депутат и бивш министър на вътрешните работи от ГЕРБ, е бил лична охрана на Петьо Еврото.

 

Нямаме право да мълчим, ако искаме да оцелеем. Трябва да бдим над демокрацията”, добави той.

 

Според него изглежда, че след като Мартин Божанов-Нотариуса е оправдан за първи път става невидим за закона и институциите. „Виждат го само жертвите му и магистрати, които биват шантажирани от него”, каза Екимджиев.

 

По думите му все още има оглушително мълчания от МВР защо той е бил охраняван от полицейски автомобили. „Това се доказа категорично. От Антикорупционния фонд разполагат с номера на полицейска кола. Полицията мълчи, както мълча за охраната на ресторанта „Осемте джуджета”, каза той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 2802 |17.02.2024 Иво Инджев: Личната трагедия на Навални ще обедини руската опозиция . 1| 4392 |17.02.2024 Адв. Петър Славов: Не знам какви са отношенията на Велимир Атанасов със Зартова, но става адвокат без изпит . 3| 2894 |17.02.2024 Адв. Александър Кашъмов: Лута се съдебната власт, полицията и прокуратурата въобще не са на ниво . 8| 13581 |17.02.2024 Има ли криза в IT сектора и как ще влияе AI? Светлин Наков за ФрогНюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads