Реклама / Ads
11| 7993 |28.07.2019 НОВИНИ

Адв. Емилия Недева: Иван Гешев излъчи опасни послания

.
Иван Гешев
Единственият кандидат за поста главен прокурор - Иван Гешев излъчи опасни за бъдещето на прокуратурата послания. Това заяви адвокат Емилия Недева. Тя е един от адвокатите, подписали искането от адвокатурата членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) да проверят етичните и професионални качества на Иван Гешев.
 

"Искаме главен прокурор, чиито девиз е "Законът ми е Бог", каза Недева пред БНР.

 

По думите й с интервюто на Гешев пред БНТ той е дал заявка, че не законът и не Конституцията ще бъдат неговите божества, в които се е клел, защото прокурорската клетва включва най-напред изпълнение точно на Конституцията и на законите на страната. Това интервю показа профила и качествата на този кандидат, неговите качества.

 

"Схващането в част от българската прокуратура, че не може да се разследва без първо да се вземе мярка за неотклонение "задържане" е пагубно по начало за правосъдието, защото до настоящия момент то ни е донесло страхотни финансови загуби", каза адвокатът и даде пример с множеството дела и осъдителните решения на Европейския съд по правата на човека, както и на вътрешните съдилища.

 

Недева е категорична, че в интервюто на Гешев има елементаризиране на функциите на адвоката и на задълженията на прокурор. Никакви становища извън подчинените структури на главния прокурор до този момент не подкрепили кандидатурата на Гешев, допълни тя.

 

По думите й при обсъждане кандидатура за главен прокурор, трябва да се разгледа цялата дейност, целия професионален път на този кандидат.

Тя даде пример с едно от знаковите дела - по делото "Иванчева" Гешев беше критикуван за незачитане на правата на задържаните, с начина по който са осъществени арести.

 

"Тогава, ако не сте забравили, той се и подигра с журналистите, които казаха че са видели кметицата, а той им каза: "Това е само мираж", припомни адвокат Недева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6286 |26.07.2019 БХК иска Румен Радев да предложи алтернатива на Иван Гешев за главен прокурор . 12| 5812 |26.07.2019 Иван Тодоров: Нямам връзка с политици, не зная откъде идва атаката срещу „Тад груп“ . 9| 4547 |25.07.2019 Протест срещу Иван Гешев пред сградата на ВСС в 9 часа . 2| 5122 |24.07.2019 Христо Иванов: Номинацията на Гешев трябва да бъде оттеглена, нека главният прокурор да не е с език на мутра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads