Реклама / Ads
30| 11619 |14.12.2019 НОВИНИ

Адв.E. Гунчева: С криворазбраната демокрация оставихме простаците да триумфират

.
Елена Гунчева
Погледнете реалността. Дебили определят бъдещето ни. Нашето, на децата ни и на държавата. Демокрацията на практика означава власт на плебса. Което означава власт на простотията, ограничеността и комформизма.
 

За тези, които са големи фенове на демокрацията, да напомня, че в Елада /Древна Гърция/, са можели да гласуват само влиятелните граждани. Жени, роби, чужденци и т.н. не са имали правото на глас. Винаги правото на глас е било ограничено. Сега дадохме властта на Сульо и Пульо да определят НАШЕТО бъдеще. Без да се запитаме с елементарния въпрос дали могат да го направят?


Вие бихте ли дали картечница на луд? Вие бихте ли дали остра брадва в ръцете на дете? Вие бихте ли дали бомба на психопат? Не, нали? А тогава кое ви дава правото да дадете на дебили правото да определят управлението???


С криворазбраната свобода и демокрация оставихме простаците да триумфират над здравия разум. И понеже не разбират и никога няма да имат капацитета да разберат, ще избират себеподобни. А ние ще се ядосваме и ще се питаме къде сбъркахме!


Винаги държавите са били управлявани от елит. Който е селектират векове наред. И дори тогава стават издънки. Или от най-силните. В началото българите са избирали хан не по наследство, а сред най-достойните боили. Които са се доказали в битките и в мъдростта на решенията си. Сега избираме този, който най-мазно говори от телевизионния екран и най-добре ни лъже.


Не мислите ли, че в основата на всичко е здравият разум? Оставете настрани мантрите за демокрация, плурализъм, равенство и прочие „бля-бля“. Ако трябва да вземете решение за бъдещето, на кого ще го поверите? На човека, нямащ образование и не можещ да оправи собствения си живот и семейство или на човек, който взема най-добрите решения за народа и държавата?


Нещата винаги са прости. И ако съборим бариерите, които новото време построи в умовете ни, ще ги разберем и ще видим решението!


Който разбрал – разбрал. Тази публикация не е за всички.

 

Елена Гунчева








Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 9668 |09.11.2019 Елена Гунчева: Вярвахме, че ще има банани не само по Коледа, но... . 45| 11008 |30.10.2019 Адв. Елена Гунчева: Промяната не се казва ГЕРБ! . 17| 6491 |27.10.2019 Адв. Елена Гунчева: Тази система повече с бюлетини не може да се събори . 4| 4076 |13.01.2018 ВМРО: Криворазбраната толерантност започна да ражда чудовища!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads